Quantcast
Channel: Λιδωρίκι
Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ( ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ !

$
0
0

 

24.11.2015

Εθεσε όρο να αποχωρήσουν από τις θέσεις ευθύνης τους και οι άλλοι τρεις ! Η απάντηση Τζιτζικώστα

Παραίτηση, αλλά με αστερίσκους υπέβαλε χθες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Και αυτό διότι έθεσε ως όρο να παραιτηθούν και οι ανθυποψήφιοί του από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, με εμφανή βέβαια στόχο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, μια και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης έχουν «διοριστεί» κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ενώ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι εκλεγμένος.

Ειδικά για τον Απόστολο Τζιτζικώστα επισήμανε ότι έχει εκτελεστική ευθύνη, «δεν τον αγάπησαν έτσι ξαφνικά όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής...». Μάλιστα, πρώτη φορά ένιωσε την ανάγκη να χρησιμοποιήσει τον όρο μεταβατικός για τον εαυτό του, αφού μέχρι και χθες υποστήριζε ότι είναι κανονικός πρόεδρος.

Τόνισε δε ότι εφόσον παραιτηθούν και οι ανθυποψήφιοί του από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, τότε και ο ίδιος παραδίδει τη μεταβατική προεδρία του κόμματος στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη. «Τον καλώ και από τώρα να έρθει να του παραδώσω. Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα. Αλλά να παραιτηθούν και οι άλλοι. Αν δεν παραιτηθούν, θα τους κρίνει ο λαός» ανέφερε.

Από τον Ιούλιο

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και σε άλλους πιθανούς υποψηφίους για τη θέση του μεταβατικού προέδρου, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και ο Δημήτρης Σιούφας. Σημείωσε ότι ουδέποτε ήθελε τον ρόλο του μεταβατικού προέδρου και πως αυτό το είχε θέσει και τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, μετά τις εκλογές, αλλά κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τη θέση. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε πως δεν θέτει στη διάθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. την παραίτησή του επειδή θεωρεί πως φέρει ευθύνη για το τεχνικό -όπως υπογράμμισε- πρόβλημα που σημειώθηκε την Κυριακή.

«Επιλογές Σαμαρά»

Δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τον κ. Παπαμιμίκο, αλλά δεν μπορεί να ζητήσει την παραίτησή του, και τόνισε ότι τόσο ο γραμματέας του κόμματος όσο και οι Τσιμάρας και Πέτσας είναι επιλογές του κ. Σαμαρά(!), λησμονώντας όμως ότι και ο ίδιος ως μεταβατικός πρόεδρος διορίστηκε από τον κ. Σαμαρά, όπως είχε επιλεγεί και ως πρόεδρος της Βουλής από τον πρώην πρωθυπουργό.

Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στη Ν.Δ. το ταχύτερο δυνατόν και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τις κερδίσει.

Από τη μεριά τους, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αδωνις Γεωργιάδης παραιτήθηκαν από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Ειδικότερα, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα ανέφεραν πως «αυτό που ζητάει ο κ. Μεϊμαράκης είναι προσχηματικό» και ότι «η Περιφέρεια δεν έχει καμιά σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές και το φιάσκο».

Επισήμαναν, επίσης, ότι «ο κ. Μεϊμαράκης σύρθηκε στην παραίτηση μετά το φιάσκο και τις ευθύνες που του καταλογίζει και ο κόσμος της Ν.Δ.» και πως ο κ. Τζιτζικώστας «δεν ζήτησε την παραίτησή του στην προεκλογική περίοδο, αλλά τη ζητεί τώρα, μετά το φιάσκο, γιατί έχει πολιτικές ευθύνες».

Ο Κυριάκος προειδοποιούσε για το χάος από τις 11 Νοεμβρίου

Από τις 11 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτυπούσε το καμπανάκι στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τον κίνδυνο να μη γίνουν εκλογές και τον καθιστούσε προσωπικά υπεύθυνο σε περίπτωση που δεν διεξαγόταν η διαδικασία ομαλά.
Ιδού τι επισήμαινε στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μητσοτάκης λίγη ώρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις Μεϊμαράκη:

«Αγαπητέ Βαγγέλη, με βάση το καταστατικό του κόμματος είσαι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου (άρθρο 10 παραγ. 19 και άρθρο 9 παραγ. 2.4)» έγραφε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθετε: «Θέλω να σου επιστήσω την προσοχή σε μια σειρά από δυσλειτουργίες, τις οποίες οι εκπρόσωποί μου στην ΚΕΦΕ έχουν αναδείξει από την πρώτη στιγμή».
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  • Δεν έχει υπογραφεί κανένα νομικό κείμενο δεσμευτικού χαρακτήρα μεταξύ του κόμματος και της αναδόχου εταιρίας για τη διεξαγωγή της διαδικασίας.
  • Δεν έχει αναληφθεί καμία συμβατική υποχρέωση από την ανάδοχο σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος.
  • Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν η ανάδοχος εταιρία θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο του συστήματος πριν την ημερομηνία των εκλογών.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληγε: «Για τους άνω λόγους σήμερα, 11 μόλις μέρες πριν από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ανησυχώ έντονα για το κατά πόσο η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά... Αν η διαδικασία αποτύχει, ο διασυρμός της Ν.Δ. είναι δεδομένος». «Η πολιτική ευθύνη μιας τέτοιου μεγέθους αστοχίας θα βαρύνει πρωτίστως εσένα, καθώς εξακολουθείς να ασκείς τα καθήκοντα του προέδρου» συνέχιζε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκη και δήλωνε ότι βρίσκεται στη διάθεση του μεταβατικού προέδρου της Ν.Δ. να συνδράμει τη διαδικασία.

Ν. Ελευθερόγλου

Στο Μαξίμου τρίβουν τώρα τα χέρια τους

Οι θλιβερές εξελίξεις στη Ν.Δ. σημειώνονται σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται επί ξυρού ακμής και στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεών της καλείται να συμφωνήσει σε νέα, οδυνηρά μέτρα εντός των αμέσως προσεχών εβδομάδων.

Ανεξάρτητα από τους λόγους που οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση στην πρωτοφανή κρίση των τελευταίων ημερών, εκ των πραγμάτων αυτό το σκηνικό διευκολύνει τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. Οχι μόνο διότι μπορεί να επιχαίρει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αλλά αυξάνει την πίεση προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση που θέλει από την υπόλοιπη Βουλή.

Οι δανειστές έχουν θέσει ασφυκτική προθεσμία έως το τέλος του έτους για συμφωνία επί του Ασφαλιστικού, το οποίο εξελίσσεται σε νέα, βραδυφλεγή βόμβα για την κυβέρνηση. Καθώς, μάλιστα, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών -που έχει το ίδιο χρονοδιάγραμμα ώστε να αποφευχθεί το «κούρεμα» καταθέσεων-, είναι προφανές ότι η χώρα συνεχίζει να ζει υπό το καθεστώς απειλών. Μάλιστα, οι διαρροές ότι ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να εισηγηθεί ακόμη και σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ενισχύουν το συμπέρασμα ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί υπέρ του την κατάσταση και -υπό το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος- να καλύψει τις δικές του αδυναμίες μέσω της αποσύνθεσης της Ν.Δ.

Α. Καψαμπέλης

Για μεταβατικός ο Πλακιωτάκης

Τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη προτείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος έως τις εκλογές, στην περίπτωση που ο ίδιος παραιτηθεί. Οπως δήλωσε χθες, «θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη ή αν θέλουν κάποιον άλλο να γίνει ο μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερον δυνατόν, στην οποία θα είμαι υποψήφιος και πιστεύω ότι θα την κερδίσω».

Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις για τον κ. Πλακιωτάκη, ανέφερε: «Τον καλώ από τώρα να του παραδώσω την καρέκλα. Να ασκήσει τις αρμοδιότητες. Μπορεί να ασκήσει τις αρμοδιότητες. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλα με τον τρόπο που νομίζετε. Πόσο καιρό θα πάρει αυτό, δύο εβδομάδες, τρεις εβδομάδες, έναν μήνα;» Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να ορίσει το πότε θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να συζητήσει τον Προϋπολογισμό και τα εσωκομματικά. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει αρμοδιότητα με βάση το καταστατικό ούτε με τον Κανονισμό της να συζητήσει τέτοια θέματα.

Είναι αναρμόδια. Κατά συνέπεια, με μόνο θέμα αυτό δεν μπορεί να συγκληθεί. Ομως, επειδή έχει κατατεθεί ο Προϋπολογισμός και θα συζητήσουμε τον Προϋπολογισμό, μπορεί παρεμπιπτόντως να συζητήσουμε και το συγκεκριμένο ζήτημα» σημείωσε. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα πιθανότατα θα συνεδριάσει σήμερα.

Η αγωνία των «γαλάζιων» βουλευτών

Μύλος επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας. Οι βουλευτές του κόμματος εμφανίζονται διχασμένοι μετά και τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία, προβληματισμοί για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής για να διασωθεί η τιμή της παράταξης και ανήσυχοι για το μέλλον του κόμματος, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με οικονομικό Αρμαγεδδώνα.

Η Μαριέττα Γιαννάκου, που προτάθηκε και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως μεταβατική πρόεδρος, σημείωσε ότι η Ν.Δ. βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να προχωρήσει άμεσα η εκλογή νέου προέδρου. Για «θλιβερή» κατάσταση έκανε λόγο ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «καμία εμβαλωματική λύση δεν μπορεί να προκριθεί, γιατί μειώνει το κόμμα και εξευτελίζει τον θεσμικό του ρόλο», προσθέτοντας επίσης ότι καμία απόφαση για την εκλογή νέου προέδρου δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα «κονκλαβίων και καμαρίλας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων».

Η Σοφία Βούλτεψη εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάποιοι μετέτρεψαν ένα καθαρά τεχνικό θέμα σε πολιτικό με στόχο να πλήξουν τη Ν.Δ. και διαφώνησε με τη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από την εκλογή νέου προέδρου, επιρρίπτοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη ακύρωσης της χθεσινής διαδικασίας στην ΚΕΦΕ. Για «απολύτως πολιτικό θέμα και ανεπάρκεια της εταιρίας» μίλησε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕΦΕ Αθανάσιος Δαβάκης, προσφέροντας κάλυψη στον Ευ. Μεϊμαράκη.

«Οι βουλευτές πρέπει να μάθουν από τους αρμοδίους τι φταίει και δεν έγιναν οι εκλογές, ποιος ήταν ο προγραμματισμός, ποιες οι αστοχίες και γιατί δεν έγιναν κάποιες δοκιμές πριν από τις εκλογές, για να μπορέσουν όλοι ακόμα κι ο κόσμος να καταλάβει» τόνισε ο Γιώργος Κασαπίδης. Για «πάγωμα» της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου έως διασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία μίλησε ο Κώστας Γκιουλέκας, ενώ ο Σταύρος Καλαφάτης υποστήριξε ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του κόμματος για το καλό της χώρας». Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Ανδ. Κούτρας

13 Δεκεμβρίου η πιθανότερη ημερομηνία

Για όλα φταίει (μόνο) η εταιρία! Αυτό απεφάνθη χθες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ., στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, που συμφώνησαν οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν. Ως πιθανές ημερομηνίες για τις κάλπες κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Συγγρού η 13η και η 20ή Δεκεμβρίου, ενώ κάποιοι μιλούν -συγκεντρώνει μικρότερες πιθανότητες- ακόμα και για το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός.

Χθες το βράδυ αναμενόταν να προσέλθουν στη Συγγρού οι τεχνικοί σύμβουλοι των τεσσάρων υποψηφίων προκειμένου να διαπιστώσουν αν για τη συνέχεια της διαδικασίας αρκούν οι τρεις εταιρίες που είχαν επιλεγεί αρχικά στον διαγωνισμό πριν από περίπου έναν μήνα ή θα χρειαστεί να μπουν στο παιχνίδι και άλλες εταιρίες για να διασφαλιστεί η διαδικασία. Την εταιρία θα την επιλέξουν περισσότερα πρόσωπα, ενώ ένας καθηγητής πανεπιστημίου θα προστεθεί στην επιτροπή επιλογής.

Τα μέλη της αναγνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα που προήλθαν και από το κόμμα, ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν, προτίθενται να τα διορθώσουν. Για παράδειγμα, σκοπεύουν να ενισχύσουν με επιπλέον προσωπικό το τμήμα μηχανογράφησης. Σε ανακοίνωσή τους αμέσως μετά τη συνεδρίαση τα μέλη της ΚΕΦΕ εκφράζουν «την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και στους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών».

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή τους, όπως λένε, «ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές υποχρεώσεις της». Για την αντιμετώπιση των αδυναμιών αποφασίστηκαν η αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος και η σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην επιτροπή.

Νωρίτερα, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είχαν ζητήσει από τους εκπροσώπους των υποψηφίων να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό τους, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους. Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου δεν παρέστη στη συνεδρίαση ως εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, αφού παραιτήθηκε.

Φ.Πανταζής

Το θράσος του Παπαμιμίκου

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. έστρεψαν τα βέλη τους κατά του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ζητώντας την παραίτησή του για το ναυάγιο της Κυριακής, ο ίδιος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του και μέσω συνεργατών του διεμήνυε με θράσος ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Συγκεκριμένα, συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου υποστήριζαν από χθες το πρωί ότι «δεν πρόκειται να παραιτηθεί» και έλεγαν ότι έως και το μεσημέρι του Σαββάτου υπήρχε e-mail της εταιρίας Infosoloutions που διαβεβαίωνε ότι όλα είναι έτοιμα. Μάλιστα, κατά τους ίδιους, την περασμένη Τετάρτη είχε πραγματοποιηθεί παρουσίαση και προσημείωση του συστήματος.

Εκτός των υποψηφίων, πάντως, πολλοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος ήταν πυρ και μανία κατά του γραμματέα του κόμματος και τόνιζαν ότι ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ, που φέρει την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, ακόμη και για την εκτόνωση της κατάστασης. Ο κ. Παπαμιμίκος όχι μόνο δεν προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, αλλά εξόργισε ακόμη περισσότερο τα στελέχη της Ν.Δ.

Ηξερε και ο Νικήτας

Επιβεβαίωσε και ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι όλοι στη Ν.Δ. γνώριζαν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής πως είναι αδύνατο να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, παρ'όλα αυτά άνοιξαν τις κάλπες και οδήγησαν τους ψηφοφόρους σε ταλαιπωρία.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι «αυτό που ένιωσα χθες δεν το ένιωσα ούτε στις μεγάλες ήττες του κόμματος» και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της Ν.Δ., διαβεβαιώνοντας ότι η παράταξη θα προστατευτεί. Εξαπέλυσε βολές κατά του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου, σημειώνοντας ότι «είχε εξαφανιστεί από χθες και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις» και επισήμανε την αναγκαιότητα να γίνουν εκλογές το ταχύτερο δυνατό. «Και εντός δεκαπενθήμερου, εάν είναι δυνατόν, με ψυχραιμία και διαφάνεια» είπε. Τέλος, έκανε λόγο για τις σχέσεις που έχει η εταιρία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών με τον Αντ. Σαμαρά.

Και η Φώφη κάνει πλάκα

Μετά τη σκωπτική ανακοίνωση, προχθές, του ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο στις εκλογές της Ν.Δ., ήρθε και το ΠΑΣΟΚ χθες να χύσει το δηλητήριό του. Αναφερόμενη στις εξελίξεις για την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ., η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση, και συμπλήρωσε ότι είναι λυπηρό να παρουσιάζει τέτοια εικόνα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λάθος τους που δεν μας ρώτησαν. Εμείς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε με την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει» ανέφερε ειρωνικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λησμονώντας όμως ότι το κόμμα της και με τη βοήθεια της ΔΗΜ.ΑΡ. έχει φτάσει στο 6,28%, δηλαδή 22% πίσω από τη Νέα Δημοκρατία που χλευάζει. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει: «Στις κρίσιμες ώρες που διανύουμε η χώρα χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ευχόμαστε αυτό να συμβεί σύντομα».

http://www.dimokratianews.gr/


Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>