Quantcast
Channel: Λιδωρίκι
Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

EΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

$
0
0



Καλημέρα  αδέρφια  Λιδορικιώτες
Καλημέρα  στους  αγαπημένους  μας  φίλους
ΔΕΥΤΕΡΑ  ΣΗΜΕΡΑ  14  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015
Ανατολή Ήλιου: 07:31
Δύση Ήλιου: 17:07
Σελήνη 3 ημερών


ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

μ. Χ.
1822

Η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση, θεωρώντας τη διακήρυξή της «αυθάδη και αδεξία».
1911

Ο νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούντσεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει στο Νότιο Πόλο.
1914

Ιδρύεται στην Αθήνα η Ένωση Συντακτών, με πρόεδρο τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιωάννη Κονδυλάκη. Το 1947 θα μετονομασθεί σε ΕΣΗΕΑ.
1950
Κυκλοφορεί το χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Frosty the snowman».
1976
Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί στην Αθήνα τον χουντικό βασανιστή Ευάγγελο Μάλλιο.
2010
Στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τον βουλευτή Πρεβέζης του κόμματος Βαγγέλη Παπαχρήστο η επιλογή του να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής με τις 156 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1412#ixzz3uHbyksO6
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

μ. Χ.
1883

Μανώλης Καλομοίρης, έλληνας συνθέτης λόγιας μουσικής. (Θαν. 3/4/1962)
1911

Γεώργιος Ιβάνοφ, κολυμβητής και υδατοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής, εξαιτίας της αντιστασιακής δράσης του. Προς τιμήν του, το κλειστό γήπεδομπάσκεττου Ηρακλή φέρει το όνομά του (Ιβανόφειο). (Θαν. 4/1/1943)
1953

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έλληνας πολιτικός.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1412#ixzz3uHcqGmpE
ΘΑΝΑΤΟΙ
μ. Χ.
1799

Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ και ηγετική μορφή της αμερικανικής επανάστασης.(Γεν. 22/2/1732)
Αποφθέγματα
1989

Αντρέι Ζαχάροφ, σοβιετικός φυσικός και ακτιβιστής. Πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο όμως αρνήθηκε. (Γεν. 21/5/1921)
2010
Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αμερικανός διπλωμάτης, με καθοριστικό ρόλο στην Κρίση των Ιμίων («No ships, no troops, no flags» η προσταγή του προς Έλληνες και Τούρκους).
(Γεν. 24/3/1941)
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1412#ixzz3uHdFPHEB


Γεώργιος Ιβάνοφ


1911 – 1943

Γεώργιος Ιβάνοφ
433
0

Πολωνός πράκτορας των Συμμάχων, που έδρασε στην κατεχόμενη Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Γέρζι (Γεώργιος) Ιβάνοφ γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίουτου 1911 στην τότε ρωσοκρατούμενη Βαρσοβία. Ο πατέρας του, Βλαντιμίρ Ιβάνοφ, ήταν Ρώσος αξιωματικός του τσαρικού στρατού και η μητέρα του, Λεονάρντα Σαίνοβιτς, Πολωνή. Τη δεκαετία του '20 ο νεαρός Ιβάνοφ εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη μητέρα του, η οποία παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο τον Έλληνα έμπορο Ιωάννη Λαμπριανίδη.
Ο Ιβάνοφ διακρινόταν για τα αθλητικά του προσόντα και το 1928 γράφτηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Αρχικά, ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, ενώ στη συνέχεια διέπρεψε ως κολυμβητής και το 1934 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα 100 μ. ελευθέρας κολύμβησης. Το 1935 απέκτησε την πολωνική υπηκοότητα και τρία χρόνια αργότερα απέκτησε πτυχίο γεωπονικής από το Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο.
Μετά τη έκρηξη του Β'Παγκοσμίου Πολέμου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδακατέφυγε στην Παλαιστίνη. Εκεί θέλησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη συμμαχική υπόθεση και εκπαιδεύτηκε ως πράκτορας και σαμποτέρ από τους Άγγλους, οι οποίοι εκτίμησαν τη γερή του κράση και τη γλωσσομάθειά του.
Το βράδυ της 13ης Οκτωβρίουτου 1941 έφθασε στην Ελλάδα με αγγλικό υποβρύχιο και συνδέθηκε στην Αθήνα με μέλη της αντιστασιακή ομάδας «Οργάνωση Αντιστάσεως του Γένους» (ΟΑΓ) και με δύο αξιωματικούς του Ναυτικού, τον Ιωάννη Κοντόπουλο και τον Βασίλη Μαλλιόπουλο. Με τη βοήθεια των Αθηναίων συνεργατών του, συγκέντρωνε πληροφορίες και οργάνωνε δολιοφθορές εις βάρος των Γερμανών κατακτητών. Οι κυριότερες δολιοφθορές που οργάνωσε ήταν στο εργοστάσιο πυρομαχικών των αδελφών Μαλτσινιώτη (μετέπειτα ΠΥΡΚΑΛ), σε πολεμικά αεροπλάνα και πλοία του Άξονα.
Το «κόλπο γκρόσο» του Ιβάνοφ θα ήταν η δολοφονία του Μουσολίνι. Όταν ο Ιταλός δικτάτορας επισκέφθηκε την Αθήνα στις 20 Ιουλίουτου 1942, υπήρχαν πληροφορίες ότι θα κατέλυε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Με τη βοήθεια υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ο Ιβάνοφ τοποθέτησε εκρηκτικά στο υπόγειο, με σκοπό να ανατινάξει την αίθουσα υποδοχής μόλις κατέφθανε ο Μουσολίνι. Όμως, το σχέδιο της επίσκεψή του άλλαξε και ο Μουσολίνι παρέμεινε μόνο για λίγες ώρες στην Αθήνα, οπότε η επιχείρηση ματαιώθηκε.
Ο Ιβάνοφ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην Ελλάδα στο στόχαστρο των αρχών Κατοχής. Στις 18 Δεκεμβρίουτου 1941 συνελήφθη για πρώτη φορά από τους Γερμανούς, αλλά κατόρθωσε να δραπετεύσει. Τότε, οι Γερμανοί τον επικήρυξαν για 500.000 δραχμές ή το ισοδύναμο σε τρόφιμα. Μάλλον αυτός που τον κατέδωσε ήταν ένας παλιός του φίλος, ο Νίκος Πάντος.
Τον Φεβρουάριο του 1942 οι κατοχικές αρχές αύξησαν την επικήρυξη στα 500.000.000 εκατομμύρια δραχμές και στις 8 Σεπτεμβρίουτου 1942 οι Ιταλοί καραμπινιέροι τον συνέλαβαν στο Πεδίο του Άρεως, μαζί με τους συνεργάτες του Κοντόπουλο, Μαλλιόπουλο και αδελφούς Γιαννάτου, κατόπιν προδοσίας του αστυνομικού Παντελή Λαμπρινόπουλου. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Ιβάνοφ καταδικάσθηκε σε θάνατο μαζί με τους Κοντόπουλο, Παλιόπουλο και Δημήτριο Γιαννάτο, ενώ ο Κωνσταντίνος Γιαννάτος καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 20 ετών.
Το πρωί της 4ης Ιανουαρίουτου 1943, οι τέσσερεις μελλοθάνατοι οδηγήθηκαν στον τόπο της εκτέλεσης, στην Καισαριανή. Ο Ιβάνοφ κατόρθωσε να εξουδετερώσει τους δεσμοφύλακές του και επεχείρησε να διαφύγει στο δάσος. Όμως, η σφαίρα ενός Γερμανού στρατιώτη τον βρήκε στην πλάτη και τον εξουδετέρωσε. Αιμόφυρτος και δεμένος σ’ ένα πάσαλο εκτελέστηκε μαζί με τους συντρόφους του. Προτού πέσει νεκρός, αναφώνησε: «Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Πολωνία!»
Προς τιμήν του Γεωργίου Ιβάνωφ το κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τα χρώματα του οποίου δόξασε ο πολωνός πατριώτης, ονομάστηκε «Ιβανώφειο», ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του υπάρχει η προτομή του. Στις 25 Μαΐου 1976 του απονεμήθηκε μεταθανάτια το ανώτατο πολεμικό παράσημο της Ελλάδας, το «Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας». Ανάλογα παράσημα του απένειμαν η Πολωνία και η Μεγάλη Βρετανία.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/742#ixzz3uHdZY16T

Μπελούρ Ιγενγκάρ


1918 – 2014

Μπελούρ Ιγενγκάρ
9
0

Θρυλικός γκουρού, που διέδωσε στη Δύση τη γιόγκα και γοήτευσε με τη διδασκαλία του εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. «Ίσως κανένας δεν έχει κάνει τόσα όσα ο Ιγενγκάρ για να προσηλυτίσει τη Δύση στη γιόγκα», έγραφαν το 2002 οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. Το 2004 το αμερικανικό περιοδικό «Time» τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τους 100 επιδραστικότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Ο Μπελούρ Κρισναματσάρ Σουνταραράγια Ιγενγκάρ (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar), γνωστός στον αγγλόφωνο κόσμο ως BKS Iyengar, γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1918 στο Μπελούρ της νοτιοδυτικής Ινδίας. Ήταν το 11ο από τα 13 παιδιά του δασκάλου Σρι Κρισναματσάρ και της Σεσάμα. Πέρασε φτωχικά παιδικά χρόνια και ταλαιπωρήθηκε από αρρώστιες, όπως η φυματίωση, ο τυφοειδής πυρετός και η ελονοσία.
Σε ηλικία 15 ετών εξασκήθηκε στην τεχνική ασάνα της γιόγκα, δίπλα στον κουνιάδο του, τον γιόγκι Σρι Τιρουμαλάι Κρισναματσάρια, γεγονός που βελτίωσε τη φτωχή υγεία του. Η επίδραση του συγγενή του, που θεωρείται ο «πατέρας της μοντέρνας γιόγκα», ήταν τεράστια και όπως δήλωσε αργότερα του οφείλει όλο του το είναι. Το 1937, όταν ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του, άρχισε να διδάσκει τη γιόγκα με την προτροπή του δασκάλου του. Το 1943 παντρεύτηκε τη Ραμαμανί, με την οποία απέκτησε έξι παιδιά, πέντε αγόρια κι ένα κορίτσι.
Στις αρχές της δεκαετίας του '50 άρχισε να γίνεται γνωστός στη Δύση, κυρίως μέσω του διάσημου αμερικανού βιολονίστα Γεχούντι Μενουχίν (1916-1999), ο οποίος τον είχε συναντήσει στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Βομβάη και τον έφερε να διδάξει στο Λονδίνο, την Ελβετία και το Παρίσι. Το 1973 άνοιξε τη δική του σχολή στην πόλη Πούνε του κρατιδίου Μαχαράστρα της Δυτικής Ινδίας, προσελκύοντας προσωπικότητες απ'όλο τον κόσμο.
Στη διάρκεια του χρόνου τελειοποίησε μία τεχνική της γιόγκα («Ιγενγκάρ Γιόγκα»), η οποία βασίζεται σε μία διαδοχή σωματικών στάσεων και τη χρήση βοηθημάτων (σχοινιά, ζώνες) και επίπλων (καρέκλες, τραπέζια) για την πραγματοποίησή τους. Υπήρξε συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων για τη γιόγκα, μία πρακτική που έχει στην Ασία ιστορία 2.000 ετών.
Ανάμεσα στους μαθητές του συγκαταλέγονται ο αμερικανός βιολονίστας Γεχούντι Μενουχίν, ο ινδός συγγραφέας Γιντού Κρισναμούρτι (1895-1986), η βασίλισσα του Βελγίου Ελισάβετ (1876-1965), ο βρετανός συγγραφέας Άλντους Χάξλεϊ (1894-1963), η αμερικανίδα ηθοποιός Ανέτ Μπένινγκ και η αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας Ντόνα Καράν.
Ο Μπελούρ Ιγενγκάρ πέθανε στις 20 Αυγούστου 2014 στην πόλη Πούνε της Ινδίας, σε ηλικία 95
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/1519#ixzz3uHdyPJem


Frosty the Snowman


0

Δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι, αν και στους στίχους του δεν υπάρχει καμία αναφορά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Γράφτηκε το 1950 από τον συνθέτη Τζακ Ρόλινς (1906 -1973) σε στίχους του Στιβ Νέλσον (1907-1981) και κυκλοφόρησε στις 14 Δεκεμβρίουτου ίδιου χρόνου με την φωνή του Τζιν Ότρι (1907-1998).
Οι στίχοι του τραγουδιού αφηγούνται την ιστορία του Φρόστι (ψυχρός, παγερός στα ελληνικά), ενός χιονάνθρωπου που παίρνει σάρκα και οστά, όταν μια παρέα παιδιών τοποθετεί στο κεφάλι του ένα μεταξένιο καπέλο. Αν και διασκεδάζει με τους δημιουργούς και φίλους του περιδιαβαίνοντας την πόλη, κάποια στιγμή αποχαιρετά τα παιδιά και εγκατελείπει την πόλη, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει ξανά μια μέρα.
Το τραγούδι έχουν ερμηνεύσει σπουδαία ονόματα της αμερικάνικης μουσικής, όπως ο Νατ Κινγκ Κόουλ, οι Jackson 5, οι Ronettes, ο Πέρι Κόμο, ο Τζόνι Μάθις, ο Χάρι Κόνικ, οι Beach Boys, η Λιν Άντερσον, ο Μπινγκ Κρόσμπι, η Έλα Φιτζέραλντκαι το ντουέτο των Carpenters.
Η ιστορία του Φρόστι έχει μεταφερθεί στην μικρή και την μεγάλη οθόνη και έχει γίνει σειρά κόμιξ.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/1022#ixzz3uHeKig8p


Χανουκά



53
0

Εβραϊκή γιορτή, σε ανάμνηση της επανάκτησης του Ναού του Σολομώντος, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των Μακκαβαίων εναντίον του ελληνιστικού βασιλείου των Σελευκιδών τον 2ο π.Χ. αιώνα. Η γιορτή της Χανουκά (Hanukkah) διαρκεί οκτώ νύχτες και ημέρες, με αφετηρία την 25 ημέρα του μήνα Κισλέβ, σύμφωνα με το Εβραϊκό Ημερολόγιο (σούρουπο της 6ης Δεκεμβρίου - βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου το 2015). Είναι γνωστή ως εορτή των Φώτων, επειδή ανάβεται μία ειδική λυχνία με εννέα βραχίονες, που ονομάζεται μενορά ή χανουκά.
Η δυναστεία των Σελευκιδών είχε ιδρυθεί το 305 π.Χ. από τον Σέλευκο Α'Νικάτορα, στρατηγό και διάδοχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και καταλάμβανε χονδρικά τη γεωγραφική περιοχή που σήμερα αποκαλούμε Μέση Ανατολή. Ένας από τους επιγόνους του, ο Αντίοχος Δ'ο Επιφανής (175-163 π.Χ.), φανατικός λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, κατέλαβε την Ιερουσαλήμ και θέλησε να επιβάλει με τη βία τον ελληνικό τρόπο ζωής και την εθνική θρησκεία στους Ιουδαίους. Βεβήλωσε το Ναό με την τοποθέτηση βωμού του Ολυμπίου Διός και την τέλεση θυσίας από τον ίδιο το 168 π.Χ. Οι Ιουδαίοι αντέδρασαν και με επικεφαλής την οικογένεια των Μακκαβαίων ή Ασμοναίων, κατόρθωσαν να ανακαταλάβουν την Ιερουσαλήμ το 162 π.Χ. και να εξαγνίσουν το Ναό από το μίασμα της ειδωλολατρίας.
Σύμφωνα με την παράδοση, όταν επέστρεψαν στο Ναό βρήκαν μόνο ένα μπουκαλάκι με ελαιόλαδο που δεν είχε σπάσει για να ανάψουν το λυχνάρι του ναού, τη μενορά. Το λάδι έφτανε για μία ημέρα μόνο κι όμως διάρκεσε οχτώ ημέρες, όσο χρειάστηκε για να φτιάξουν καινούριο λάδι και να το φέρουν από την Ιερουσαλήμ. Αυτό το συμβάν αποτέλεσε την αφορμή για την παράδοση να ανάβονται κεριά στη γιορτή του Χανουκά. Το πρώτο βράδυ της Χανουκά ανάβεται ένα κερί και κάθε ημέρα προστίθεται από ένα μέχρι που το όγδοο βράδυ είναι αναμμένα και τα οχτώ κεριά της μενορά. Τα κεριά πρέπει να ανάβονται αμέσως μόλις σκοτεινιάσει, μετά την εσπερινή προσευχή.
Η Χανουκά άρχισε να διαδίδεται από τη δεκαετία του '70, μέσω των Αμερικανοεβραίων, οι οποίοι θέλοντας να προσαρμοστούν στον αμερικάνικο τρόπο ζωής, επέλεξαν τη γιορτή αυτή που βρίσκεται κοντά στα Χριστούγεννα. Τα φαγητά των ημερών είναι βασισμένα στο λάδι και ξεχωρίζουν οι λουκουμάδες (sufganiyah) και οι πατατοκροκέτες (latkes). Τα παιδιά διασκεδάζουν με μία σβούρα που λέγεται ντρέντλ ή σεβιβόν και δέχονται σοκολατένια νομίσματα (hanukkah gelt) από τους μεγαλυτέρους.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/1012#ixzz3uHer6Nbq

Saturday Night Fever



600
0

Saturday Night Feverήταν ο τίτλος μιας κινηματογραφικής ταινίας του 1977, που έφερε τη ντίσκο και γενικότερα την κουλτούρα του χορού στο μουσικό προσκήνιο, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Σ'αυτό βοήθησε και το σάουντρακ της ταινίας, με τις μεγάλες επιτυχίες που ανέδειξε.
Η μουσική Ντίσκο, με τον επαναλαμβανόμενο ρυθμό και τη φανκ και σόουλ καταγωγή της, αναδείχθηκε στις ντισκοτέκ, όπου σύχναζαν κυρίως μαύροι και ομοφυλόφιλοι. Στην αρχή της δεκαετίας του '70 ήταν ένα περιθωριακό είδος, αλλά γύρω στο 1975 άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή. Ο βρετανός δημοσιογράφος Νικ Κον θέλησε να κάνει μια έρευνα για τις νεανικές κουλτούρες στη Νέα Υόρκη και προέκυψε το άρθρο «Tribal Rites of the New Saturday Night», που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New York Magazine.
Το άρθρο κέντρισε το ενδιαφέρον του μεγαλοπαραγωγού Ρόμπερτ Στίγκγουντ, ο οποίος θέλησε να το μεταφέρει στον κινηματογράφο ως ταινία μυθοπλασίας, με σκηνοθέτη τον Τζον Άβιλντσεν. Πλησίασε τους Bee Gees, που εκείνη την εποχή μεσουρανούσαν μουσικά και τους ζήτησε πέντε τραγούδια, τα οποία προόριζαν για το νέο τους άλμπουμ. Οι αδελφοί Γκιμπ ανταποκρίθηκαν, αλλά συνάντησαν την άρνηση του Άβιλντσεν, που δεν τα θεωρούσε κατάλληλα για να ντύσουν μουσικά την ταινία. Ο Στίγκγουντ τον απέλυσε χωρίς δεύτερη κουβέντα και στη θέση του προσέλαβε έναν άλλο «εργάτη» του Χόλυγουντ, τον Τζον Μπάνταμ. Στο σενάριο συνεισέφερε και ο Νικ Κον, ο οποίος πολύ αργότερα παραδέχθηκε ότι το άρθρο ήταν προϊόν του μυαλού του.
Το σάουντρακ της ταινίας κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1977. Περιλάμβανε επτά τραγούδια των Bee Gees, μουσική που έγραψε ο Ντέιβιντ Σάιρ και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Στις 21 Ιανουαρίου 1978 ο δίσκος ανέβηκε στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπως και τέσσερα τραγούδια. Συνολικά, μέχρι σήμερα, η μουσική του Saturday Night Feverέχει πουλήσει πάνω από 25.000.000 αντίτυπα και είναι μακράν το πιο επιτυχημένο σάουντρακ όλων των εποχών.
Η ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου 1977. Αμέσως, σχεδόν, σκαρφάλωσε στην κορυφή του αμερικάνικου box-office και ανέδειξε ένα μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Τζον Τραβόλτα. Ο Τραβόλτα υποδύεται στην ταινία τον Τόνυ Μανέρο, ένα προβληματικό νεαρό, που ζει και αναπνέει όλη την εβδομάδα μόνο για το Σάββατο. Την ημέρα αυτή αφήνει πίσω τη μίζερη ζωή του, φοράει το ολόλευκο κουστούμι και για μια βραδιά αποσπά την προσοχή όλων με τις χορευτικές του επιδόσεις. Είναι ο αναμφισβήτητος βασιλιάς στον μικρόκοσμο της ντισκοτέκ. Τα κορίτσια θέλουν να πέσουν στην αγκαλιά του και τα αγόρια τον ζηλεύουν.
Η χαμηλού προϋπολογισμού ταινία απέφερε στον Στίγκγουντ το ποσό των 285.400.000 δολαρίωναπό την παγκόσμια διανομή της και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ στον Τζον Τραβόλτα, ένα από τα πολιτιστικά σύμβολα της δεκαετίας του '70. Το Saturday Night Feverβρίσκεται στην 172η θέση του πίνακα με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών, αλλά σίγουρα έχει και μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς αποτυπώνει με αυθεντικό τρόπο μια σημαδιακή εποχή για τη μουσική και τη νεανική κουλτούρα.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/206#ixzz3uHfEZYhd

O  AYΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ


meteo.gr
Τρίτη
15/12
02:00

6°C
36%

3 Μπφ B
16 Km/h


ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!


08:00

5°C
57%

2 Μπφ B
9 Km/h


ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ


Μικρή πιθανότητα βροχής
14:00

11°C
52%

2 Μπφ NA
9 Km/h


ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ

20:00

7°C
85%

1 Μπφ NA
3 Km/h


ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!


ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 “ ΠΕΡΣΙΝΑ..ΞΙΝΑ  ΣΤΑΦΥΛΙΑ …”..!!!
   Απορούν όλοι  οι  Έλληνες  φίλοι  μου , γιατί μετά  τόσα  χρόνια , και μάλιστα  κάτω  από  τις  σημερινές   συνθήκες κάποιοι “ ξεθάβουν “ διάφορες  παλιές  ιστορίες , που  μπορεί ίσως , τότε , να  είχαν  αξία , τώρα  όμως  με  το  χάλι  που  επικρατεί , στην  Πατρίδα  μας , ποιος  νοιάζεται  πια  για..περσινά ξινά..σταφύλια , όταν η  φτώχεια  μας  έχει  διαλύσει και  η..πείνα “ χτυπάει “ την  πόρτα  μας ..
   Καταλαβαίνετε  φυσικά  για  ποιο  πράγμα μιλάμε , και πολύ θα  θέλαμε  να  μάθουμε αν  ο  ίδιος  ο Κώστας Καραμανλής , είναι  σύμφωνος και εγκρίνει  όλη  αυτή  την  αναπτυσσόμενη ..” συνωμοσιολογία “ που  επιτείνει  τη  σκοτεινιά στο  ήδη “ κατασκότεινο “ κλίμα  που  επικρατεί..
  Ενώ  λοιπόν , το  ακυβέρνητο καράβι  τραβάει..ολοταχώς  για τα  ..βράχια , όλοι  αυτοί  χορεύουν και  γλεντάνε στα..κάτω  καταστρώματα , σαν  στον  Τιτανικό ..μήπως  άραγε είναι τα  σημάδια  του  πανικού , λόγω  της  εκλογής Προέδρου , που είναι  αμφίβολο αν  τελικά  θα  γίνει , όπως  πάνε  οι  λεβέντες ..όταν  μάλιστα  ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΕΚΛΟΓΕΣ , όσο  κι’αν  δεν  θέλουν  να το πιστέψουν , τώρα  αν  θα  είναι πρίν ή  μετά  τις..” γιορτάδες “ , δεν  νομίζουμε  πως  έχει  και  μεγάλη  σημασία ..
   Πάντως , στις  εκλογές  που  θα  γίνουν , ΝΑ  ΜΗ  ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ..ΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ  ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟ κ. ΠΟΛΆΚΗ , ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΆ ΤΟΥΣ..ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΛΙΓΟΝ..ΞΕΧΑΣΙΆΡΗΔΕΣ , κ.κ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ , ΣΤΑΘΑΚΗ , κ. ΤΑΣΙΟΥΛΑ , κ. ΘΕΑΝΩ ( την..γεμιστού ) την κ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ …
    Καλό  μεσημέρι  και  καλή  εβδομάδα
 Απ’ το “Λιδωρίκι “ με  αγάπη ….Κ.Κ.-
   www.lidoriki.com

Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>