Quantcast
Channel: Λιδωρίκι
Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...

$
0
0



Ένα  αστέρι γεννιέται στην  πολιτική  μας  ζωή  , μια  καινούργια  σελίδα ανοίγει  στην  Ν.Δ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ...

*************

Καλησπέρα  Λιδορικιώτες ..
Καλησπέρα  φίλοι  του  χωριού  μας
ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ 11  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016
Ανατολή Ήλιου: 07:39
Δύση Ήλιου: 17:26
Σελήνη 2 ημερών

ΠΗΓΗ:http://www.sansimera.gr/#ixzz3wwzU2fTZ
ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
μ. Χ.
532

Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη η Στάση του Νίκα. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός θα την πνίξει στο αίμα, με 30.000 νεκρούς.
1828

Ο Ιωάννης Καποδίστριαςμεταφέρει την πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας στην Αίγινα.
1916

Ο μοναδικός βουλευτής του γερμανικού Ράιχσταγκ που προσπαθεί να καταγγείλει την εξόντωση των Αρμενίωνείναι ο Καρλ Λίμπκνεχττης σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, αργότερα ιδρυτής του γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ζητά να ενημερωθεί το Σώμα για την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων από τους Τούρκους, ερώτηση που προκαλεί την άμεση διακοπή της συνεδρίασης.
1979

Ο Γιάγκος Πεσμαζόγλουαποχωρεί από την ΕΔΗΚ και ιδρύει το Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (ΚΟΔΗΣΟ).
1989

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλήςκάνει την ιστορική δήλωση, σύμφωνα με την οποία «η χώρα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο».
2007

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απαγορεύει την τέλεση γάμων και βαπτίσεων σε ιδιωτικά παρεκκλήσια και υπαίθριους χώρους, με την αιτιολογία ότι το μυστήριο χάνει την ιερότητά του, καθώς «οι προσκεκλημένοι μιλούν στα κινητά τους, γελούν, καπνίζουν και μασούν μαστίχα».
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1101#ixzz3wx0Ddo4U
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 
μ. Χ.
347

Θεοδόσιος ο Μέγας, ο τελευταίος αυτοκράτορας της ενιαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. (Θαν. 17/1/395)
1853

Γεώργιος Ιακωβίδης, έλληνας ζωγράφος, από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της «Σχολής του Μονάχου». (Θαν. 13/12/1932)
1910

Νίκος Καββαδίας, έλληνας ναυτικός και λογοτέχνης.(Θαν. 10/2/1975)
Ανθολόγιο
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1101#ixzz3wx0ksqK2
ΘΑΝΑΤΟΙ
 
μ. Χ.
2008

Έντμουντ Χίλαρι, νεοζηλανδός εξερευνητής και ορειβάτης, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε την ψηλότερη κορυφή του κόσμου στα Ιμαλάια, στις29 Μαΐου 1953. (Γεν. 20/7/1919)
2015

Ανίτα Έκμπεργκ, σουηδή ηθοποιός. (Γεν. 29/9/1931)
Αποφθέγματα
2015

Μπάμπης Γκολές, τραγουδιστής, από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου. (Γεν. 1947)


Νίκος Καββαδίας

1910 – 1975

  • ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Νίκος Καββαδίας
6770
0
Ο λογοτέχνης Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίουτου 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας. Ο πατέρας του, Χαρίλαος, είχε τη ρωσική υπηκοότητα και διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών - εξαγωγών. Η μητέρα του, Δωροθέα, ήταν κεφαλλονίτικης καταγωγής. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του επέστρεψε στην Κεφαλονιά και το 1921 μετακόμισε στον Πειραιά, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο.
Το 1928 δίνει εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή, αλλά την ίδια χρονιά αρρωσταίνει βαριά ο πατέρας του και αναγκάζεται να δουλέψει. Για μερικούς μήνες εργάζεται σε ναυτικό γραφείο, κρατώντας τα λογιστικά βιβλία, και τον επόμενο χρόνο, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, μπαρκάρει ναύτης σε φορτηγό.
Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, αποτυπώνει στο χαρτί τις εικόνες από τα μέρη που επισκέπτεται, τη ναυτική ζωή, τους ναυτικούς και τις σχέσεις τους με την πατρίδα τους, τη θάλασσα και τις γυναίκες. Τον Ιούνιο του 1933 κυκλοφορεί την πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο Μαραμπούκαι εισαγωγικό σημείωμα του Καίσαρα Εμμανουήλ. Το βιβλίο τυπώνεται σε 245 αντίτυπα, στο τυπογραφείο του περιοδικού Ο Κύκλος, με έξοδα του ίδιου.
Το 1939 παίρνει το δίπλωμα ασυρματιστή, αν και αρχικά ήθελε να γίνει καπετάνιος. Ακολουθεί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, πηγαίνει στρατιώτης στην Αλβανία και στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής μένει ξέμπαρκος στην Αθήνα. Ξαναμπαρκάρει το 1944 και ταξιδεύει αδιάκοπα ως ασυρματιστής σ’ όλο τον κόσμο.
Τον Ιανουάριο του 1947 εκδίδεται η δεύτερη ποιητική συλλογή του Πούσικι επανεκδίδεται, ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια, το εξαντλημένο Μαραμπούαπό τον Θανάση Καραβία, ο οποίος το Μάρτιο του 1954 θα κυκλοφορήσει και τη Βάρδια, το μοναδικό πεζό του Νίκου Καββαδία.
Από το τελευταίο ταξίδι του επέστρεψε το Δεκέμβριο του 1974 και αμέσως ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την έκδοση της τρίτης ποιητικής συλλογής του, την οποία όμως δεν πρόλαβε να δει τυπωμένη. Πέθανε ξαφνικά στις 10 Φεβρουαρίουτου 1975, από εγκεφαλικό επεισόδιο. Στην ατζέντα του βρέθηκαν τρεις στίχοι που ήθελε να τους προτάξει στοΤραβέρσο, κάτι που δεν έγινε...
Μα ο ήλιος αβασίλεψε κι ο αητός απεκοιμήθη
και το βοριά το δροσερό τον πήραν τα καράβια.
Κι έτσι του δόθηκε καιρός του Χάρου και σε πήρε.
Τρία χρόνια μετά το θάνατό του, κάποια από τα ποιήματά του μελοποιήθηκαν από τον Θάνο Μικρούτσικο, στο δίσκο Σταυρός του Νότου. Μέσω αυτών των τραγουδιών, και άλλων που ακολούθησαν, ο Νίκος Καββαδίας έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/44#ixzz3wx1hhaZm



Θεόδωρος Πάγκαλος

1878 – 1952

Θεόδωρος Πάγκαλος
555
0
Στρατιωτικός και πολιτικός από τη Σαλαμίνα. Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίουτου 1878 από πατέρα γιατρό και πολιτευόμενο, αρβανίτικης καταγωγής. Αφού περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1900, πρώτος στην τάξη του, ως ανθυπολοχαγός πεζικού. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Πολέμου του Παρισιού. Έφρασε μέχρι το βαθμό του αντιστρατήγου (1924) και αποστρατεύτηκε οριστικά το 1926.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έλαβε μέρος στο Κίνημα του 1909 ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη του Στρατιωτικού Συνδέσμου και στους Βαλκανικούς Πολέμουςτου 1912-13. Το 1916 υποστήριξε τον Ελευθέριο Βενιζέλοστη διαμάχη του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και ανταμείφθηκε με σημαντική θέση στο Υπουργείο Πολέμου. Μετέσχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία ως Επιτελάρχης, αλλά το 1920 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποστρατήγου, όταν οι «κωνσταντινικοί» ήλθαν στην εξουσία.
Το 1922 υποστήριξε την Επανάσταση Πλαστήρα, που κατήργησε τη Μοναρχία και ανακήρυξε τη Β'Ελληνική Δημοκρατία. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επικράτησή της, αν και απόστρατος, καθώς ηγήθηκε των δυνάμεων που κατέλαβαν την Αθήνα. Επανελθών εις την ενεργό υπηρεσία, ανέλαβε διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια την προεδρία της ανακριτικής επιτροπής για τους υπευθύνους της Μικρασιατικής Καταστροφής, που οδήγησε στη «Δίκη των 6».
Το Νοέμβριο του 1922 ανέλαβε για ένα μήνα το Υπουργείο Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Γονατά και στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής της νεοσύστατης Στρατιάς του Έβρου. Εργάσθηκε υπεράνθρωπα, και συντόμου χρονικού διαστήματος κατόρθωσε να τη μετατρέψει σε μια αξιόμαχη μονάδα, ενόψει της επικείμενης Συνθήκης της Λωζάνης, που θα καθόριζε, μεταξύ άλλων, και την έκταση του ελληνικού κράτους.
Ο Πάγκαλος αντιτάχθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης, καθώς επιθυμούσε να επιτεθεί στην Τουρκία και να φθάσει ως την Κωνσταντινούπολη. Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, αλλά η σθεναρή στάση του τον έκανε δημοφιλή σε μεγάλο τμήμα του στρατού. Επανήλθε στο στράτευμα για την καταστολή του αντιβενιζελικού κινήματος των Λεοναρδόπουλου - Γαργαλίδη (22 Οκτωβρίου 1923).
Σε μια περίοδο έντονης κυβερνητικής αστάθειας, ο Πάγκαλος αποφάσισε να βάλει τη δική του σφραγίδα στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Στις εκλογές της 16ης Δεκεμβρίου 1923 εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης με το Δημοκρατικό Κόμμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, το οποίο ανέλαβε την εξουσία στις 12 Μαρτίου 1924. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έγινε Υπουργός Εννόμου Τάξεως και μετά δύο μήνες ανέλαβε το Υπουργείο Στρατιωτικών. Παραιτήθηκε στις 26 Ιουλίου, όταν την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, τον οποίο διαδέχθηκε ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλοςστις 27 Οκτωβρίου 1924.
Στις 25 Ιουνίου 1925 ο Θεόδωρος Πάγκαλος ηγήθηκε στρατιωτικού πραξικοπήματος και ανέτρεψε την κυβέρνηση Μιχαλακόπουλου, με το επιχείρημα ότι η χώρα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας. Από την πρώτη στιγμή, δεν έκρυψε τις προθέσεις του: «Είμεθα κατάστασις. Δι'ημάς δεν υπάρχει Βενιζελισμός και Κωνσταντινισμός, διότι δεν υπάρχουν πλέον τα εκπροσωπούντα τα δύο ταύτα κόμματα, πρόσωπα. Ο μεν Βενιζέλος απέθανε πολιτικώς, ο δε Κωνσταντίνος φυσιολογικώς».
Κατόρθωσε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και σχημάτισε επιτροπή για τον καταρτισμό νέου Συντάγματος. Το νέο Σύνταγμα ψηφίσθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1925, αλλά δημοσιεύτηκε ουσιωδώς τροποποιημένο από τον ίδιο στις 29 Σεπτεμβρίου 1925. Την ίδια ημέρα διέλυσε τη Βουλή, επειδή «είχε εκπέσει στη συνείδηση του έθνους», όπως δήλωσε.

Ο Πάγκαλος (αριστερά) με τον στρατηγό Νίδερ, 1917
Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι διώξεις όσων αμφισβητούσαν την εξουσία του. Το νεοσύστατο, τότε, ΚΚΕ μπήκε από τους πρώτους στο στόχαστρο, όπως και το παλιό του αφεντικό, ο στρατηγός Πλαστήρας. Ο Τύπος τέθηκε υπό αυστηρό καθεστώς λογοκρισίας και δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ψηφίστηκε μια σειρά από καταπιεστικούς νόμους, με χαρακτηριστικότερη τη διάταξη που προέβλεπε ότι το μήκος της φούστας των γυναικών δεν επιτρεπόταν να ξεπερνά τους 30 πόντους από το έδαφος. Ο στρατηγός μπορεί να ήταν ένας άριστα καταρτισμένος αξιωματικός και ικανότατος επιτελής, αλλά υπήρξε ακραίος και οξύς στις ενέργειές του, παρασυρόμενος από την έντονη ιδιοσυγκρασία του.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προκήρυξε εκλογές για τις 7 Μαρτίου 1926, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ είχε κηρύξει απροκάλυπτα δικτατορία (4 Ιανουαρίου1926). Στις 19 Μαρτίουο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτηςυπέβαλε την παραίτησή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Πάγκαλος προκήρυξε αμέσως προεδρική εκλογή και εκτέθηκε ο ίδιος ως υποψήφιος, με αντίπαλο τον καθηγητή της Νομικής Κωνσταντίνο Δεμερτζή, της συνασπισμένης αντιπολίτευσης. Όταν ο Δεμερτζής αποσύρθηκε από την εκλογή, καθώς τα κόμματα που τον υποστήριζαν διέρρηξαν το συνασπισμό τους, ο Πάγκαλος παρέμεινε μοναδικός υποψήφιος κι εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίαςστις 5 Απριλίου 1926, διατηρήσας παράλληλα και την Πρωθυπουργία. Στις 19 Ιουνίου, για να δώσει επίφαση νομιμότητας στο καθεστώς του, έχρισε πρωθυπουργό τον Αθανάσιο Ευταξία.
Ο Πάγκαλος έδειξε αξιοσημείωτη πολιτική και διπλωματική ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της εξουσίας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βραχύβιος Ελληνουβουλγαρικός Πόλεμος (18 - 22 Οκτωβρίου 1925), «Το Επεισόδιο του Πετριτσίου», όπως έμεινε στην ιστορία, που στοίχισε στη χώρα μας μια καταδίκη από την Κοινωνία των Εθνών και την καταβολή χρηματικής αποζημίωση στη Βουλγαρία.
Η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο με την ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την κακή κατάσταση της οικονομίας. Τα σφάλματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, η εσωτερική κακοδιοίκηση και οι ποικίλες ατασθαλίες από το περιβάλλον του δικτάτορα, όπως και η στροφή του στον αντιβενιζελικό κόσμο, σφράγισαν την τύχη του καθεστώτος. Στις 24 Αυγούστου 1926 ο Πάγκαλος ανετράπη, όχι από τους βενιζελικούς, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά πρωτίστως από τους πραιτοριανούς του καθεστώτος του. Το αντιπραξικόπημα, υπό την ηγεσία του Κονδύλη, τον βρήκε να παραθερίζει ξένοιαστο στις Σπέτσες.
Ο Πάγκαλος έμεινε στη φυλακή Ιτζεδίν της Κρήτης για δύο χρόνια κι αφέθηκε ελεύθερος στις 10 Ιουλίου 1928, με την αμνηστία που χορήγησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ανέλαβε και πάλι την πρωθυπουργία. Από το 1928 ιδιώτευσε και δεν έπαιξε έκτοτε κανένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, παρά μόνο το 1950, όταν κατήλθε υποψήφιος βουλευτής, αλλά δεν εξελέγη. Πέθανε στην Κηφισιά στις 27 Φεβρουαρίου 1952.
Επί της διακυβέρνησής του δημιουργήθηκε η Αεροπορική Άμυνα, ένα ταμείο για τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας, η Σιβιτανίδειος Σχολή, το Ελληνικό Μελόδραμα (πρόδρομος της Λυρικής Σκηνής). Θεμελιώθηκε το Μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού επί της οδού Πανεπιστημίου (εμπορικό κέντρο σήμερα), ενώ ιδρύθηκε και λειτούργησε η Ακαδημία Αθηνών, με πρωτοβουλία του επί της Παιδείας Υπουργού του, Δημητρίου Αιγινήτη.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος απέκτησε δύο τέκνα. Τον υποναύαρχο Θησέα Πάγκαλο και τον αξιωματικό της Αεροπορίας Γεώργιο Πάγκαλο. Γιος του Γεωργίου και εγγονός του δικτάτορα είναι ο δικηγόρος - οικονομολόγος Θεόδωρος Πάγκαλος (1938), ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Περί Πηγών...
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/197#ixzz3wx32v5DS

Η Στάση του Νίκα

Ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός
Ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός
622
1
Με αυτή την ονομασία έμεινε στην ιστορία η λαϊκή εξέγερση που συνέβη στο Βυζάντιο την εποχή του Ιουστινιανού και πνίγηκε στο αίμα από τον αυτοκράτορα. Πληροφορίες από «πρώτο χέρι» μας δίνει ο σύγχρονος του Ιουστινιανού, ιστορικός Προκόπιος, στο βιβλίο του «Η ιστορία των Πολέμων» (εκδόσεις Λιβάνη).
Πρωταγωνιστές της εξέγερσης ήταν οι δήμοι των «Πράσινων και «Βένετων» (μπλε), οργανώσεις φιλάθλων με λαϊκή καταγωγή, που ζούσαν για τις αρματοδρομίες στις εξέδρες του Ιππόδρομου της Κωνσταντινούπολης. Οι «Ρούσσοι» και οι «Λευκοί» υπολείπονταν αρκετά σε δημοτικότητα των άλλων δύο δήμων. Οι αρματοδρομίες ήταν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα εκείνη την περίοδο, όπως σήμερα είναι το ποδόσφαιρο.
Θα λέγαμε ότι οι «Βένετοι» και οι «Πράσινοι» θύμιζαν αρκετά σε πάθος και αφοσίωση τους σημερινούς συνδέσμους φιλάθλων, ιδιαίτερα τη «Θύρα 7» του Ολυμπιακούκαι τη «Θύρα 13» του Παναθηναϊκού. Οι ιστορικοί χαρακτηρίζουν του δήμους κάτι ανάμεσα σε συμμορία και πολιτικό κόμμα, καθώς συχνά προσπαθούσαν να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις.
Το 531, ένας «βένετος» και ένας «πράσινος» συλλαμβάνονται με την κατηγορία της δολοφονίας και καταδικάζονται σε θάνατο διά απαγχονισμού. Ο Ιουστινιανός, δεδηλωμένος οπαδός των Βένετων, μετατρέπει τη θανατική ποινή σε φυλάκιση. Οι «Πράσινοι» και «Βένετοι» αξιώνουν την πλήρη απαλλαγή τους. Ο αυτοκράτωρ, όμως, τους αγνοεί.
Στις 11 Ιανουαρίουτου 532 ξεσηκώνονται, πυρπολούν κτίρια, πολιορκούν το παλάτι και προξενούν ζημιές ακόμη και στην Αγία Σοφία. Η ιαχή «Νίκα» δονεί την ατμόσφαιρα. Είναι το σύνθημα που φώναζαν στον Ιππόδρομο για να εμψυχώσουν τους αρματοδρόμους.
Το πλήθος των εξεγερμένων όλο και μεγαλώνει, καθώς ο λαός δυσφορούσε για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του αυτοκράτορα, τη βαριά φορολογία και την κρατική αυθαιρεσία. Απαιτεί την παραίτηση του Ιωάννη Καππαδόκη (Υπουργού Οικονομικών της εποχής) και του διάσημου νομομαθούς Τριβωνιανού.
Την κατάσταση επιχειρούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους οι συγκλητικοί και οι ευγενείς, που έβλεπαν τα δικαιώματά τους να ψαλλιδίζονται από τις μεταρρυθμίσεις του Ιουστινιανού. Συγκεντρώνονται στον Ιππόδρομο και ανεβάζουν στο θρόνο τον Υπάτιο, ανιψιό του πρώην αυτοκράτορα Αναστάσιου.
Ο Ιουστινιανός αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση. Είναι καινούργιος στην εξουσία και έχει ένα σωρό σκοτούρες, με τους Πέρσες στα ανατολικά της αυτοκρατορίας. Για μια στιγμή περνά από το νου να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη. Η αυτοκρατορική σύζυγος, η δυναμική και αποφασιστική Θεοδώρα, γρήγορα τον μεταπείθει και οι στρατηγοί Βελισάριος και Μούνδος αναλαμβάνουν δράση. Εγκλωβίζουν τους επαναστάτες στον Ιππόδρομο και κυριολεκτικά τους κατασφάζουν. Η καταστολή της «Στάσης του Νίκα» στις 18 Ιανουαρίουτου 532 άφησε πίσω της 30.000 νεκρούς.
Ο Ιουστινιανός πατούσε πλέον γερά στα πόδια του και την επομένη μέρα έδωσε εντολή να εκτελεσθούν ο σφετεριστής του θρόνου Υπάτιος και ο αδελφός του. Η περιουσία τους δημεύθηκε, όπως και πολλών ευγενών, που εξορίστηκαν, επειδή είχαν υποστηρίξει την εξέγερση. Η αυτοκρατορική θητεία μιας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του Βυζαντίου, όπως ήταν ο Ιουστιανιανός, ξεκίνησε με τη χειρότερη περίοδο βίας και αναρχίας που γνώρισε η Βασιλεύουσα.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/202#ixzz3wx3W8dqw


 

Ζώρας Τσάπελης

1921 – 2002

Ο Ζώρας Τσάπελης με τον Νίκο Κούρκουλο στην «Κοινωνία Ώρα Μηδέν»
Ο Ζώρας Τσάπελης με τον Νίκο Κούρκουλο στην «Κοινωνία Ώρα Μηδέν»
37
0
Κλασικός ρολίστας του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.
Ο Ζωγράφος (Ζώρας) Τσάπελης γεννήθηκε το 1921 στη Σαλαμίνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1945, ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο («Λιουλιούκοφ») στον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού. Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους (Λαμπέτη - Παππά - Χορν, Κατερίνας - Κωνσταντάρα, Κυβέλης, Λαμπέτη, Μουσούρη, «Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη) και το 1958 συγκρότησε θίασο με τον Τίτο Βανδήκαι την Ελένη Χατζηαργύρη, με τους οποίους ανέβασε τη «Μάγδα» του γερμανού δραματουργού Χέρμαν Ζούντερμαν. Το 1966 προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο, στο οποίο παρέμεινε έως το 1982.
Στη μεγάλη οθόνη πρωτοεμφανίσθηκε το 1946 στο αντιστασιακό δράμα «Αδούλωτοι σκλάβοι», που ξεκίνησε να σκηνοθετεί ο Μάριος Πλωρίτης και ολοκλήρωσε ο Βίων Παπαμιχάλης. Έπαιξε σε περισσότερα από 30 έργα, με πιο χαρακτηριστικούς ρόλους στις ταινίες «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Εκείνος κι εκείνη», «Όταν η πόλις πεθαίνει», «Λεωφόρος της προδοσίας», «Ορατότης μηδέν», «Εν ονόματι του νόμου», και «Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους». Υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου· ένας ψηλόλιγνος άνδρας με έντονο βλέμμα και πρόσωπο με γωνίες και ...τάση προς τους «κακούς» ήρωες.
Ο Ζώρας Τσάπελης πέθανε στην Αθήνα στις 11 Ιανουαρίου 2002. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας, με αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια.

Εμφανίσεις στο Εθνικό Θέατρο

Ο επιθεωρητής (1945) | Λιουλιούκωφ
Η Αρλεζιάνα (1945) | Μπαλέττο
Οι μνηστήρες του θρόνου (1945) | Αξιωματούχος
Στο γέρμα του χειμώνα (1945) | Χέρμαν
Η γη είναι σφαίρα (1946) | Δ΄ Παιδί
Ιβάνωφ (1966) | Λιέπεντεφ Πάβελ Κυρίλλιτς
Η συναναστροφή (1967) | Μιχάλης
Μάκβεθ (1967) | Ντόνκαν
Ερρίκος Δ΄ (1967) | Βαρώνος Τίτο Μπελγκρέντι
Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις (1967) | Βάλτερ
Καινούργια ζωή (1968) | Κελτίνης, καθηγητής
Ο βυσσινόκηπος (1969) | Γκάγιεφ, αδελφός της Αντρέγιεβνας
Η νεκρή βασίλισσα (1969) | Έγκας Κοέλιο, πρωθυπουργός
Η Τρισεύγενη (1969) | Δεντρογαλής
Η βεντάλια της λαίδης Oυίντερμηρ (1970) | Λόρδος Ουίντερμηρ
Μαρία Στούαρτ (1970) | Βαρώνος Μπέρλι
Ιερός λόχος (1971) | Αλέξανδρος Υψηλάντης
Το ξύπνημα της νιότης (1971) | Ένας μυστηριώδης κύριος
Οι γίγαντες του βουνού (1972) | Κρόμο, ο καρατερίστας του θιάσου
Ο αλχημιστής (1972) | Ξουράφης, αλχημιστής
Η ζωή του Γαλιλαίου (1973) | Ο Καρδινάλιος Ιεροεξεταστής
Όπως σας αρέσει (1973) | Φρειδερίκος, αδελφός του
Καμίνο Ρεάλ (1974) | Ιάκωβος Καζανόβας
Άλκηστις - Κύκλωψ (1974) | Θάνατος
Ο θάνατος του Δαντών (1974) | Ερώ Σεσέλ
Η ζωή που σου έχω δώσει (1975) | Ντον Τζιώρτζιο
Βάκχαι (1975) | Τειρεσίας
Δωδέκατη νύχτα (1975) | Μαλβόλιο, επιστάτης της Ολίβιας
Στη φωλιά του κούκου (1976) | Ντέηλ Χάρτινγκ
Βάκχες (1976) | Τειρεσίας
Καποδίστριας (1976) | Μακρυγιάννης
Δύσκολη ισορροπία (1977) | Χάρρυ
Ικέτιδες (1977) | Πελασγός
Ο υπάλληλος (1977) | Στεφανάκης
Βασιλιάς Ληρ (1978) | Κόντες του Γκλόστερ
Φοίνισσες (1978) | Τειρεσίας
Αυτοκράτωρ Μιχαήλ (1978) | Δομέστικος
Όρνιθες (1979) | Έποψ
Η έξωση (1980) | Κίμων
Το όνομα - Το δικαστήριο (1981) | Ζήσης | Πρόεδρος
Οιδίπους τύραννος (1981) | Τειρεσίας
Το ταξίδι - Τα χειρόγραφα - Οι αρσενικοί - Το θαύμα (1981) | Εκείνος
Καζιμίρ και Καρολίνα (1981) | Σπέερ
Άντρας ίσον άντρας (1982) | Ιερέας Ουάνγκ
Οθέλλος (1982) | Βραβάντιος

Φιλμογραφία

Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Αμαρυλλίς, το κορίτσι της αγάπης (1959)
Ο Αλή πασάς και η κυρα - Φροσύνη (1959)
Αμόκ (1963)
Ζήλεια (1963)
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
Με τη λάμψη στα μάτια (1966)
Εκείνος κι εκείνη (1967)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967)
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)
Δραπέτες του Μπούλκες (1969)
Η λεωφόρος της προδοσίας (1969)
Πανικός (1969)
Το κορίτσι του 17 (1969)
Το λεβεντόπαιδο (    1969)
Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Ο μεγάλος ένοχος (1970)
Ορατότης μηδέν (1970)
Έσχατη προδοσία (1971)
Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)
Επιχείρησις Κράιπε ο τάφος του Γ'Ράιχ (1971)
Ο δρόμος των ηρώων (1971)
Έρωτας και προδοσία (1972)
Οι απάνθρωποι (1972)
Οι εκβιασταί (1972)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές (1973)
Η δίκη των δικαστών (1974)
Σατανάδες στα σχολεία (1982)
Αγόρια στην πορνεία (1985)

Τηλεοπτικές εμφανίσεις

Μικρές αγγελίες (1985, ΕΡΤ2)
Περί Πηγών...
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/1152#ixzz3wx5M8njg

Κόμμα του Δημοκρατικού

 Σοσιαλισμού (ΚΟΔΗΣΟ)


167
0
Πολιτικό κόμμα της μετριοπαθούς Αριστεράς, που άφησε το στίγμα του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας από το 1979 έως το 1989, οπότε απορροφήθηκε από το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου (ΣΥΝ). Η πλήρης ονομασία του ήταν Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και ιδεολογικά εξέφραζε την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, με σαφείς επιδράσεις του σουηδικού μοντέλου.
Το ΚΟΔΗΣΟ ιδρύθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1979, με πρωτοβουλία βουλευτών που προέρχονταν από τη φυλλοροούσα ΕΔΗΚ του Ιωάννη Ζίγδη. Την ιδρυτική ομάδα απετέλεσαν ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου (1918-2003), η Βιργινία Τσουδερού, ο Δημήτριος Καρδάρας, ο Κώστας Αλαβάνος, ο Μπάμπης (Χαράλαμπος) Πρωτοπαπάς (1920-2011) και ο Γεώργιος Μυλωνάς (1919-1998).
Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης (17-18 Μαρτίου 1979), πρόεδρος του νέου κόμματος εκλέχτηκε ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου, υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση εθνικής ενότηταςτου Κωνσταντίνου Καραμανλήτο 1974 και εκ των βασικών διαπραγματευτών της σύνδεσης της χώρας μας με την ΕΟΚ. Το ΚΟΔΗΣΟ εκπροσωπήθηκε στη Βουλή με τέσσερεις βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν τη Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ (28 Ιουνίου1979).

Το έμβλημα του ΚΟΔΗΣΟ μετά το 1985
Στις εκλογέςτης 18ης Οκτωβρίου 1981 το ΚΟΔΗΣΟ κατήλθε με κεντρικό σύνθημα «Μήπως είσαι ΚΟΔΗΣΟ και δεν το γνωρίζεις;», ένα σύνθημα που έμεινε ιστορικό και μας θυμίζει σήμερα το κόμμα αυτό. Παρά τη συνεργασία του με το Κόμμα Αγροτών - Εργαζομένων (ΚΑΕ), καταποντίστηκε εκλογικά, καθώς οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι προτίμησαν μαζικά το ΠΑΣΟΚ της «Αλλαγής». Με το 0,72% των ψήφων ήταν φυσικό να μην εκλέξει βουλευτή. Καλύτερα πήγε στις πρώτες ευρωεκλογές, που διεξήχθησαν την ίδια ημέρα. Συγκέντρωσε το 4,25%  των ψήφων και εξέλεξε ένα ευρωβουλευτή, τον πρόεδρό του Γιάγκο Πεσμαζόγλου.
Στις ευρωεκλογές της 17ης Ιουνίου 1984 το ΚΟΔΗΣΟ συγκέντρωσε μόλις το 0,80% των ψήφων και απέτυχε να εκλέξει ευρωβουλευτή, γεγονός που οδήγησε σε παραίτηση τον Γιάγκο Πεσμαζόγλου και την ανάθεση της ηγεσίας στον Μπάμπη Πρωτοπαπά, ηγετική φυσιογνωμία της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας και υπουργό Βιομηχανίας στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974.
Στις βουλευτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 1985 το συρρικνωμένο ΚΟΔΗΣΟ βρέθηκε ανάμεσα στις συμπληγάδες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που μάχονταν λυσσαλέα για την εξουσία. Νωρίτερα, αρκετά στελέχη πρώτης γραμμής, όπως η Βιργινία Τσουδερού και ο Σωτήρης Κούβελας, είχαν προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατίατου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ήταν υποψήφιοι βουλευτές, ενώ ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου συνεργαζόταν ως ανεξάρτητος. Έτσι, η εκλογική κάθοδος του ΚΟΔΗΣΟ με τη Νέα Δημοκρατία ήταν μονόδρομος και του απέφερε μία έδρα στη νέα Βουλή, την οποία κέρδισε ο Μπάμπης Πρωτοπαπάς.
Στις 5 Ιουλίου 1988 ο Μπάμπης Πρωτοπαπάς εκλέχθηκε πρόεδρος από το συνέδριο του κόμματος και έστρεψε το ΚΟΔΗΣΟ πιο αριστερά, συμμετέχοντας στη δημιουργία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (8 Απριλίου 1989) μαζί με το ΚΚΕ, την Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ, πρώην ΚΚΕ εσ.), την ΕΔΑ και άλλα μικρότερα κόμματα, ενόψει των εκλογών της 18ης Ιουνίου 1989. Η ενσωμάτωση του ΚΟΔΗΣΟ στον Συνασπισμό σήμανε και την αναστολή της λειτουργίας του ως αυτόνομου κομματικού σχηματισμού.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/607#ixzz3wx5gdqaL

Γρηγόρης Φαράκος


1923 – 2007

Γρηγόρης Φαράκος
518
0
Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς, που διετέλεσε γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (1989-1991).
Ο Γρηγόρης Φαράκος γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 11 Ιανουαρίουτου 1923. Σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ, με ειδίκευση στην ενεργειακή οικονομία. Παράλληλα με τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ανέπτυξε συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση, κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ, στο ΕΑΜ Νέων και την ΕΠΟΝ από την ημέρα της ίδρυσής της στις 23 Φεβρουαρίου 1943. Νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 1941 έγινε μέλος του ΚΚΕ.
Το 1944 εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ Σπουδαστών, ως καπετάνιος του λόχου Λόρδος Μπάιρον. Στα Δεκεμβριανάπροέβαλε αντίσταση μαζί με τον λόχο του στο Πολυτεχνείο, όταν τα αγγλικά τανκς γκρέμισαν την πύλη του ιδρύματος. Στο τέλος του ίδιου μήνα τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια μαχών στα Εξάρχεια. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας (12 Φεβρουαρίου 1945) ανέλαβε επικεφαλής της ΕΠΟΝ.
Το 1948, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου κι ενώ ήδη είχε αντιμετωπίσει συλλήψεις και είχε εξοριστεί για ένα διάστημα στην Ικαρία, τραυματίστηκε στο Γράμμο, όπου υπηρετούσε ως Πολιτικός Επίτροπος Λόχου στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ). Μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, κατέφυγε στις ανατολικές χώρες ως πολιτικός πρόσφυγας, ενώ του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια. Από το 1953 έως το 1956 πραγματοποίησε σπουδές στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας.
Το 1961, στο 8ο Συνέδριο του ΚΚΕ που διεξήχθη στην Τσεχοσλοβακία, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το 1968, στη 12η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που οδήγησε στη διάσπαση του κόμματος με αφορμή την Άνοιξη της Πράγας, εξελέγη μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους συνελήφθη από τη χούντα, ενώ είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα για να συμβάλει στην αντιδικτατορική δράση και καταδικάστηκε σε ισόβια. Απελευθερώθηκε μετά την κατάρρευση της Απριλιανής Δικτατορίας, τον Ιούλιο του 1974.
Από το 1974 έως το 1987 ανέλαβε τη διεύθυνση της κομματικής εφημερίδας Ριζοσπάστηςκαι αναδείχθηκε σ’ ένα από τα σκληροπυρηνικότερα στελέχη του ΚΚΕ, υπερασπιστής της σταλινικής  ορθοδοξίας, που κατέπνιγε κάθε φωνή κριτικής μέσα στο κόμμα. Εποχή άφησε το πόνημα της ΚΝΕ, δικής του εμπνεύσεως, με τίτλο Για μια ταξική, πατριωτική, ηθική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας (Ιούνιος 1977), που θύμιζε κείμενο του κατηχητικού σχολείου. Το αποκαλούσαν ειρωνικά Το εγχειρίδιο του καλού κνίτηκαι έμεινε στην ιστορία για το τσιτάτο «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στους αγώνες».
Στο 11ο Συνέδριο του ΚΚΕ το 1982 επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και αργότερα μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Τις ίδιες θέσεις διατήρησε και μετά το 12ο Συνέδριο τον Μάιο του 1987. Στις 11 Ιουλίουτου 1989, μετά την εκλογή του Χαρίλαου Φλωράκηστην προεδρία του ΚΚΕ, εξελέγη γενικός γραμματέας του Κόμματος.
Στις εκλογές του Ιουνίου του 1989, ΚΚΕ και ΕΑΡ (πρώην ΚΚΕ Εσωτερικού) συγκροτούν κοινό ψηφοδέλτιο υπό την ομπρέλα του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου ο Γρηγόρης Φαράκος υπήρξε από τους εμπνευστές. Στις 2 Σεπτεμβρίουτου 1989, κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΝ, συμμετέχει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνασπισμού και δύο μέρες αργότερα  ορίζεται μέλος της διευρυμένης Πολιτικής Επιτροπής του.
Στις 25 Φεβρουαρίου 1991, στο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, επανεκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά δεν θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος. Μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ από τον Συνασπισμό, ο Γρηγόρης Φαράκος παραμένει στον Συνασπισμό, σπάζοντας οριστικά τους δεσμούς του με το ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε πιστά και με προσωπικό κόστος για 50 χρόνια.
Επί 19 συνεχή χρόνια (1974-1993) εκλεγόταν πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Αριστεράς (του ΚΚΕ και κατόπιν του Συνασπισμού) στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας. Το 1985 είχε εκλεγεί και Ευρωβουλευτής, αλλά παραιτήθηκε για να μείνει στην Ελληνική Βουλή.
Από πολύ νωρίς (1943), ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, δημοσίευσε πολλά πολιτικά και επιστημονικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής του αφοσιώθηκε στην ιστορική έρευνα.
Ο Γρηγόρης Φαράκος πέθανε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίουτου 2007, σε ηλικία 83 ετών, και κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, το Ναύπλιο. Στην κηδεία του δεν παραβρέθηκε κανένα ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ ο Ριζοσπάστηςτου αφιέρωσε λίγες αράδες στη νεκρολογία που δημοσίευσε, τακτική που επιφυλάσσεται στους «προδότες» του κόμματος.

Εργογραφία

  • Ενεργειακή Οικονομία και Πολιτική (1961)
  • Ενας αιώνας Κεφαλαίου (1967)
  • Επιστημονικοτεχνική επανάσταση και εργατική τάξη» (1973)
  • Η Νεολαία και το εργατικό κίνημα (1977)
  • Η μάχη των συμβόλων (1990)
  • Μαρτυρίες και στοχασμοί 1940-1991 (1993)
  • Αρης Βελουχιώτης. Το χαμένο Αρχείο - άγνωστα κείμενα (1997)
  • Ο ΕΛΑΣ στην εξουσία (δύο τόμοι, 2000)
  • Δεκέμβρης του 44 (2000)
  • Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Σχέσεις ΚΚΕ και διεθνούς κομμουνιστικού κέντρου (2004)
  • Σχετικά με το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κίνημα (2005)

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/449#ixzz3wx61qiII
Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ
meteo.gr
Τρίτη
12/1
02:00

10°C
89%

5 Μπφ Δ
35 Km/h
Ριπές ανέμου55 Km/h


ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ

08:00

12°C
90%

4 Μπφ Δ
24 Km/h


ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ

14:00

14°C
86%

5 Μπφ Δ
35 Km/h
Ριπές ανέμου55 Km/h


ΒΡΟΧΗ

20:00

13°C
96%

5 Μπφ Δ
35 Km/h
Ριπές ανέμου55 Km/h


ΒΡΟΧΗ


ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ …
“ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ  ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ..ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ “…
  Αυτό   φίλοι μου , είναι τελικά το..” τρίπτυχο “ της  επιτυχίας  του  Κυριάκου Μητσοτάκη , δεν  θέλω…ουουου . αυτό λοιπόν  που  χρησιμοποιήθηκε  σαν..΄” μπαμπούλας “ απ’ τα  διάφορα  παπαγαλάκια , νομίζοντας  πως  θα  έδινε  τη  νίκη , φοβίζοντας τους  Νεοδημοκράτες  αλλά  και όλους  τους  Έλληνες , λογαριάζοντας  όμως  χωρίς  τον  ξενοδόχο ,  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΌ  ΛΑΌ ΔΗΛΑΔΉ , ΠΟΥ  ΨΑΧΝΟΥΝ , ΑΓΩΝΙΟΎΝ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΧΑΛΙ ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΑΣ  ΜΑΣ  , ΓΕΝΙΚΆ ,  ΓΥΡΙΣΕ..ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ “ ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΟΥΣ , ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΕΞΟΝΤΩΣΕ …
   ΗΤΑΝ  ΜΗΠΩΣ..ΤΥΧΑΊΟ  ΦΊΛΟΙ  ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΑ  ΜΕΡΑ  ΠΡΙΝ  ΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ , ΠΩΣ :  “ Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ..ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ…ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ; 
  ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ  ΠΟΥ ΟΛΟΙ  ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ  ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ  ΣΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ , ΓΙΑ  ΝΑ  ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ  ΟΛΑ  ΤΑ “ ΛΑΜΟΓΙΑ “ , ΠΑΝΤΟΣ..ΧΡΩΜΑΤΙΟΣ  ΚΑΙ  ΠΑΣΉΣ..ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ , ΝΑ  ΦΟΒΙΣΕΙ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ..ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ  ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ  ΣΑΝ  ΑΠΕΙΛΕΙ  ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΛΆ  ΜΙΑ..ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ  ΤΟ  ΌΤΙ , “ ΤΕΡΜΑ  ΤΑ ..ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ , ΟΙ..ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ ΚΑΙ  ΟΙ  ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ  ΣΤΟ..” ΣΕΛΑΧΙ “ , ;
  Δυστυχώς  φίλοι μου η κατάσταση  παραείχε ..” ΒΡΩΜΙΣΕΙ “ , γιατί  φυσικά είχαν  μάθει όλοι οι..” ΛΕΒΕΝΤΕΣ “ να στέλνουν  πάντα τους  λογαριασμούς  τους  στον ταλαίπωρο ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΌ , το ίδιο περίπου  κάνει  και ο “ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ..ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ “ κ. Τσίπρας κρατώντας..πισινές ,δια “ πάσα “ ..ενδεχόμενον ..
   Ε..αυτά  τα  κόλπα μάλλον..μας  τελειώνουν και  που  ξέρετε ; Μπορεί αφού  συμμαζευτεί  και  νοικοκυρευτεί η ΝΔ , να την  ακολουθήσουν και  τα  άλλα  κόμματα , αφού  ΕΙΝΑΙ  ΒΕΒΑΙΟ , ΠΩΣ  Ο  ΠΡΌΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  Ν.Δ ΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΔΕΧΤΕΊ ΝΑ  ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ  ΣΤΟ  ΛΑΟ  ΜΑΣ ΟΛΑ  ΤΑ  ΧΡΕΗ  ΤΩΝ  ΚΟΜΜΑΤΩΝ …
   ΚΑΙ  ΜΗ  ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ  Ο  ΜΌΝΟΣ ΤΟΝ  ΟΠΟΙΟ ..” ΤΡΕΜΕΙ “ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ  Ο  ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
      …ΘΑ  ΤΟ  ΔΕΙΤΕ  ΠΟΛΥ  ΣΥΝΤΟΜΑ …
  Καλό  σας  βράδυ , ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ  ΥΣΗΧΟΙ , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ..ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ…!!!
   Απ’ το  “ Λιδωρίκι  ¨με  αγάπη  ….Κ.Κ.-

    www.lidoriki.com

Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>