Quantcast
Channel: Λιδωρίκι
Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

EΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

$
0
0

Μια υπέροχη  παλιά  ..ασπρόμαυρη  φωτογραφία  των μαθητών της  Β΄τάξης  του  Γυμνασίου  Λιδορικίου , που ιδρύθηκε το  1924 , με  τον Γυμνασιάρχη Γεωργ. Χαραλάμπους  απ'την  Άρτα , όπως αναφέρει το  παραπάνω  κείμενο  με  τα  ονόματα  των μαθητών.
 Αρχείο Παν. Γεροδήμου 

     ***********


Καλημέρα  αδέρφια  Λιδορικιώτες 
Καλημέρα  στους  φίλους  του  χωριού  μας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΣΗΜΕΡΑ 12  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016

Ανατολή Ήλιου: 07:17
Δύση Ήλιου: 18:01
Σελήνη 4 ημερών

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/#ixzz3zwEUKxih
 ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ 
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
μ. Χ.
1709

Ο σκοτσέζος ναυτικός Αλεξάντερ Σέλκιρκ διασώζεται, έπειτα από τέσσερα χρόνια που έμεινε απομονωμένος στο νησί Φερνάντεζ. Θα αποτελέσει την έμπνευση για το μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε «Ροβινσών Κρούσος».
1861

Διεξάγεται ο πρώτος διασυλλογικός αγώνας στηνιστορία του ποδοσφαίρου. Στο Σέφιλντ της Αγγλίας τίθενται αντιμέτωπες η Σέφιλντ (Sheffield F.C.) και η Χάλαμ (Ηallam FC). Σήμερα και οι δύο αυτές ομάδες αγωνίζονται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
1945

Υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας, με την οποία οι εκπρόσωποι του ΕΑΜ δέχονται να διαλυθεί ο ΕΛΑΣ και οι μαχητές του να παραδώσουν τα όπλα τους στη νόμιμη κυβέρνηση του Νικολάου Πλαστήρα.
1948

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στον αγώνα Πανιωνίου - Απόλλωνα Αθηνών (1-2). Ο επιθετικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» Μίμης Χούμης τραυματίζεται στο πρόσωπο από πέτρα, που πετάχτηκε απ'την εξέδρα και προοριζόταν για το διαιτητή, Πασσαλάρη!
1950

Ιδρύεται η European Broadcasting Union (EBU), η γνωστή μας Eurovision.
2012

Με 199 «ναι» υπερψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση (δεύτερο μνημόνιο), έναντι 74 βουλευτών που την καταψηφίζουν και 5 που δηλώνουν «παρών». Είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ισάριθμοι της Νέας Δημοκρατίαςψηφίζουν αρνητικά. Απέχουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, με εξαίρεση τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι ψηφίζουν θετικά. Τη νέα δανειακή σύμβαση καταψηφίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1202#ixzz3zwF2vuwg

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
μ. Χ.
1809

Τσαρλς Ντάργουιν, γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, «πατέρας» της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής. (Θαν. 19/4/1882)
Αποφθέγματα
1809

Αβραάμ Λίνκολν, 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ. (Θαν. 15/4/1865)
Αποφθέγματα
1933

Κώστας Γαβράς, έλληνας σκηνοθέτης. («Ζήτα»)
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1202#ixzz3zwFLw9XJ
ΘΑΝΑΤΟΙ
μ. Χ.
1804

Ιμάνουελ Καντ, γερμανός φιλόσοφος, ιδρυτής του κριτικού ιδεαλισμού. («Η κριτική του καθαρού λόγου») (Γεν. 22/4/1724)
Αποφθέγματα
1873

Σπυρίδων Τρικούπης, έλληνας ιστορικός της Ελληνικής Επανάστασης και πολιτικός, πατέρας τουΧαρίλαου Τρικούπη. (Γεν. 1788)
1980

Γεωργία Βασιλειάδου, ελληνίδα ηθοποιός. (Γεν. 1/1/1897)
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1202#ixzz3zwFeDhKf

Κάρολος Δαρβίνος


1809 – 1882

Κάρολος Δαρβίνος
91
0
Άγγλος φυσιοδίφης, που επέφερε επαναστατικές αλλαγές στην ανθρώπινη γνώση με τη θεωρία του για τη βιολογική εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής.
Ο Κάρολος Δαρβίνος, όπως είναι γνωστός στην Ελλάδα ο Τσαρλς Ρόμπερτ Ντάργουιν (Charles Robert Darwin), γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1809 στο Σρούσμπερι της Δυτικής Αγγλίας. Ήταν γιος του γιατρού Ρόμπερτ Ντάργουιν και της Σουζάνας Γουέτζγουντ, κόρης του περίφημου αγγειοπλάστη Τζοσάια Γουέτζγουντ.
Η διανοητική ανάπτυξη του μικρού Κάρολου υπήρξε αργή. Στο σχολείο ήταν μέτριος μαθητής, ενώ στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου τον έστειλαν το 1825 για να σπουδάσει γιατρός, απέτυχε. Η περιγραφή των ασθενειών τού προκαλούσε ρίγος, όπως έλεγε, ενώ οι εγχειρίσεις χωρίς αναισθησία έθιγαν την ευαισθησία του.
Δύο χρόνια αργότερα άρχισε να σπουδάζει θεολογία στο Κέιμπριτζ για να γίνει παπάς. Λίγο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, του έγινε μία πρόσκληση να συνοδεύσει μία εξερευνητική αποστολή, με στόχο να καταγράψει τα ζωικά είδη στα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου και στη Γη του Πυρός. Για κάθε μέρα από το 1832 έως το 1836 κρατούσε ειδικό ημερολόγιο και μετά το τέλος του ταξιδιού, άρχισε τις συγκριτικές μελέτες. Από το 1839 έως το 1846 πραγματοποίησε γεωλογικές παρατηρήσεις στις Άνδεις της Χιλής και βιολογικές παρατηρήσεις στα νησιά Γκαλάπαγκος.
Το 1859 δημοσίευσε τα πορίσματά του στο βιβλίο «Η προέλευση των ειδών», υποστηρίζοντας ότι τα είδη του ζωικού βασιλείου δεν παραμένουν αμετάβλητα, όπως υποστήριζε ο Αριστοτέλης, αλλά έχουν κοινή καταγωγή και μέσω της φυσικής επιλογής εξελίσσονται με την πάροδο των χιλιετιών.
Η θέση αυτή δημιούργησε έντονες αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και από την Εκκλησία, που πιστεύει ότι η δημιουργία του κόσμου είναι αποτέλεσμα της Θείας Χάριτος. Ο Δαρβίνος χαρακτηρίστηκε άθεος και χλευάστηκε ως απόγονος πιθήκων, ενώ κάποιοι από τους υποστηρικτές του σύρθηκαν στα δικαστήρια (Δίκη των Πιθήκων). Σήμερα, πάνω από ένα αιώνα μετά το θάνατό του, η επιστημονική κοινότητα έχει αποδεχτεί τη θεωρία του, η οποία επαληθεύτηκε στο μεταξύ μέσα από πλήθος παρατηρήσεων και νεότερων ανακαλύψεων.
Στην προσωπική του ζωή, ο Δαρβίνος ήταν παντρεμένος με την πρώτη του εξαδέλφη Έμα Γουέτζγουντ (1808-1896), με την οποία απέκτησε 10 παιδιά.
Ο Κάρολος Δαρβίνος πέθανε στις 19 Απριλίου 1882 στο Λονδίνο, σε ηλικία 73 ετών. 
Σχετικά
Ο Καρλ Μαρξτού ζήτησε την άδεια να του αφιερώσει την αγγλική έκδοση του μείζονος έργου του «Κεφάλαιο», ο Δαρβίνος όμως αρνήθηκε, διότι δεν ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με επιθέσεις κατά της θρησκείας. Πάντως, ήταν εκ πεποιθήσεως
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/1292#ixzz3zwFu5Hbi

Η Συμφωνία της Βάρκιζας


Η υπογραφή της Συμφωνίας
Η υπογραφή της Συμφωνίας
2328
0
Η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945 στην παραθαλάσσια τοποθεσία της Αττικής μεταξύ Κυβέρνησης και ΕΑΜ και επιχείρησε να τερματίσει θεσμικά τις πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, που έμειναν στην ιστορία ως «Δεκεμβριανά».
Οι συγκρούσεις του Δεκεμβρίου του 1944 στην Αθήνα ήταν μια μάχη εξουσίας μεταξύ της πρώτης μετακατοχικής Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέουκαι των Άγγλων από τη μία πλευρά και του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ από την άλλη. Η Κυβέρνηση, ανίσχυρη και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, είχε ανάγκη την αγγλική βοήθεια. Το ΕΑΜ με μπροστάρη το ΚΚΕ ήταν πανίσχυρο, λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην Αντίσταση.
Τα «Δεκεμβριανά» άφησαν πίσω τους περίπου 7.000 μαχητές νεκρούς (230 Άγγλους, 3.500 Κυβερνητικούς, 3.000 ΕΑΜικούς) και απροσδιόριστο αριθμό αμάχων. Στις 11 Ιανουαρίου 1945 υπογράφηκε ανακωχή ανάμεσα στους Άγγλους και τον ΕΛΑΣ, με την οποία οι δυνάμεις του υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Στις 2 Φεβρουαρίου 1945 άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συμφωνίας στο εξοχικό του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλουστη Βάρκιζα. Ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας, που είχε διαδεχθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου στις 3 Ιανουαρίου, εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Σοφιανόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών Περικλή Ράλλη και τον υπουργό Γεωργίας Ιωάννη Μακρόπουλο. Την αντιπροσωπεία του ΕΑΜ αποτελούσαν ο Γεώργιος Σιάντος (γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε), ο Δημήτριος Παρτσαλίδης (γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του Ε.Α.Μ.) και ο Ηλίας Τσιριμώκος (γενικός γραμματέας της Ε.Λ.Δ).

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή
Έπειτα από διαβουλεύσεις δέκα ημερών, η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945. Αποτελείτο από 9 άρθρα και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, αφοπλισμό όλων των ένοπλων σωμάτων της Αντίστασης, ανασύνταξη του Εθνικού Στρατού, εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τους συνεργάτες των Γερμανών, αμνηστεία για τα πολιτικά αδικήματα, δημοψήφισμαγια το πολιτειακό ζήτημα και εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης για την κατάρτιση νέου Συντάγματος.
Η σημασία της συμφωνίας αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι το κείμενό της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προσδίδοντας στο περιεχόμενό της ισχύ νόμου. Στις 28 Φεβρουαρίουολοκληρώθηκε ο αφοπλισμός του ΕΛΑΣ, ο οποίος παρέδωσε: 100 πυροβόλα, 210 όλμους, 420 πολυβόλα, 1400 οπλοπολυβόλα, 700 αυτόματα, 49.000 τυφέκια και πιστόλια. H υπογραφή της Συμφωνίας βρήκε αντίθετο τον Άρη Βελουχιώτη, οποίος όχι μόνο δεν πειθάρχησε στις αποφάσεις του ΚΚΕ, αλλά επιχείρησε να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα.
Το χάσμα ανάμεσα στις δύο παρατάξεις δεν έδειχνε να γεφυρώνεται εύκολα και σύντομα η Συμφωνία της Βάρκιζας αποτέλεσε γράμμα κενό. Οι εκατέρωθεν παραβιάσεις των όρων της οδήγησαν σε νέα πολιτική πόλωση και στα δραματικά γεγονότα του Εμφυλίου Πολέμου, που διήρκεσε ως τις 30 Αυγούστου 1949.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/210#ixzz3zwGBVLgC

Αβραάμ Λίνκολν
1809 – 1865

Αβραάμ Λίνκολν
67
0
Διακεκριμένος αμερικανός πολιτικός, που διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1861 έως τη δολοφονία του το 1865. Στα επιτεύγματά του συμπεριλαμβάνονται η διάσωση της ένωσης των βορειοαμερικανικών πολιτειών κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο (1861-1865), η υπεράσπιση της δημοκρατίας και η κατάργηση της δουλείας, που αφορούσε τον μαύρο πληθυσμό της χώρας.
Ο Αβραάμ Λίνκολν (Abraham Lincoln) γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1809 σε μια καλύβα, μερικά χιλιόμετρα στα νότια του χωριού Χότζεβιλ της πολιτείας Κεντάκι, και ήταν γιος ενός φτωχού χωρικού. Μικρός, έμεινε ορφανός από μητέρα, αλλά η μητριά του ήταν πολύ καλή μαζί του, ώστε την ανέφερε μ’ ευγνωμοσύνη σ’ όλη του τη ζωή. Η φτώχεια και η δουλειά του κοντά στον πατέρα του δεν του έδωσαν τον καιρό να πάει στο σχολείο, παρά μονάχα έξι μήνες. Δεν έχανε, όμως, την ευκαιρία να διαβάζει και να μορφώνεται μόνος του, με την ενθάρρυνση και της μητριάς του, την «αγγελική μητέρα», όπως την ονόμασε.

Αργότερα, για να κερδίζει το ψωμί του, έκαμε μεταφορές μ’ ένα μικρό ποταμόπλοιο στο Μισσισιπή. Στα ταξίδια του αυτά γνώρισε τη φρικτή ζωή που βίωναν οι μαύροι των Νοτίων Πολιτειών, που ήταν σκλάβοι των λευκών και τους συμπόνεσε πολύ. Κατόπιν έγινε υπάλληλος σε μία εμπορική επιχείρηση, εθελοντής στο στρατό, μικρέμπορος και διευθυντής ταχυδρομείου.
Απελπισμένος απ’ όλες αυτές τις εργασίες, άρχισε να μελετά νομικά και το 1836, σε ηλικία 26 χρόνων, πέρασε τις εξετάσεις για την άδεια επαγγέλματος και άρχισε να δικηγορεί στην πολιτεία του Ιλινόις. Οι συμπολίτες του, που αναγνώριζαν τις ικανότητές του, την αταλάντευτη ειλικρίνεια και την απόλυτη εντιμότητά του, τον εξέλεξαν ομοσπονδιακό βουλευτή το 1846, με τη σημαία του Κόμματος των Ουίγων (Φιλελευθέρων). Νωρίτερα είχε διατελέσει μέλος της τοπικής βουλής του Ιλινόις (1834-1842). Μία από τις πρώτες του ενέργειες στο Κογκρέσο ήταν να ταχθεί υπέρ της κατάργησης της δουλείας των μαύρων.
Το 1854 συμμετείχε στην ίδρυση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και στις 6 Νοεμβρίου 1861 εξελέγη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Την εποχή αυτή ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος, με κυρίαρχο ζήτημα την κατάργηση της δουλείας και την απελευθέρωση των σκλάβων. Οι Νότιες Πολιτείες ήθελαν να διατηρηθεί η σκλαβιά των μαύρων και απειλούσαν με αποχώρηση από την Ένωση.
Ο Λίνκολν, αφού μάταια προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα, αντιμετώπισε την κατάσταση δυναμικά, με πόλεμο και ταυτόχρονα κήρυξε την κατάργηση τής δουλείας (1 Ιανουαρίου 1863). Στις 8 Νοεμβρίου 1864 επανεξελέγη πρόεδρος, νίκησε τους Νότιους κι έφερε την τάξη, την ελευθερία και τη δημοκρατία στις ΗΠΑ. Μία από τις πρώτες του ενέργειες ήταν η ψήφιση της 13ης τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος (1 Φεβρουαρίου 1865), με την οποία καταργήθηκε και επίσημα η δουλεία.

Η δολοφονία του Λίνκολν
Η δεύτερη προεδρία του, όμως, κράτησε μόνο λίγες μέρες, γιατί το βράδυ τηςΜεγάλης Παρασκευής, 14 Απριλίου 1865, την ώρα που παρακολουθούσε μία θεατρική παράσταση στην Ουάσιγκτον, πυροβολήθηκε στο θεωρείο του από τον ηθοποιό Τζον Μπουθ, που ήταν κατάσκοπος των Νοτίων. Απομακρυνόμενος από το θέατρο, ο δράστης ακούστηκε να λέει στα λατινικά: «Sic semper tyrannis» (σε ελεύθερη μετάφραση «Ο θάνατος αρμόζει στους τυράννους»). Νωρίς το πρωί της επομένης, ο Λίνκολν άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 56 ετών. Ενταφιάστηκε με μεγάλες τιμές στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόις, όπου υψώνεται μεγαλόπρεπο μνημείο του.
Ο Αβραάμ Λίνκολν υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μεταθανάτια μεγέθυνση της φήμης του επηρεάστηκε και από τη χρονική στιγμή (Μεγάλη Παρασκευή) και τις περιστάσεις του θανάτου του, που του προσέδωσαν το «φωτοστέφανο του μάρτυρα» κι ένα είδος αγιότητας. «ΟΙησούς Χριστόςπέθανε για τον κόσμο. Ο Αβραάμ Λίνκολν πέθανε για τη χώρα του» δήλωσε ένας σύγχρονός του...
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/1196#ixzz3zwGQZ330


Γεωργία Βασιλειάδου

1897 – 1980

Γεωργία Βασιλειάδου
1321
1
Κωμική ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που χάρισε άφθονα το γέλιο στο κοινό.
Η Γεωργία Βασιλειάδου (Αθανασίου το πατρικό της) γεννήθηκε στην Αθήνα την Πρωτοχρονιά 1897. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο νωρίς και προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της εργάστηκε ως πωλήτρια σε διάφορα εμπορικά καταστήματα.
Σπούδασε φωνητική μουσική στη Γεννάδιο Σχολή και ξεκίνησε την καριέρα της στο Λυρικό Θέατρο ως χορωδός στην όπερα του Βέρντι «Ο Ερνάνης». Γρήγορα μεταπήδησε στο θέατρο και συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους θεατρικούς θιάσους της εποχής, όπως της Κυβέλης, της Μαρίκας Κοτοπούλη (1925-1931) και Αιμίλιου Βεάκη (1932-1935).
Στα μέσα της δεκαετίας του τριάντα, ύστερα από ένα άτυχο γάμο, αποφάσισε να αποσυρθεί από τον κόσμο του θεάματος για να αφοσιωθεί στην ανατροφή της κόρης της. Ωστόσο, το 1939 ο Αλέκος Σακελλάριοςτης προσέφερε ένα μικρό ρόλο στη μουσική κωμωδία «Κορίτσια της παντρειάς», που αποτέλεσε την αρχή μιας δεύτερης καριέρας για τη συμπαθή ηθοποιό. Από τότε καθιερώθηκε σαν καρατερίστα και πρωταγωνίστησε σε διαφόρους θιάσους. Ως τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 πρωταγωνίστησε σε πολλές κωμωδίες, ενώ σχημάτισε και δικούς της θιάσους.
Ως συνθιασάρχης με τον Βασίλη Αυλωνίτηκαι τον Νίκο Ρίζο (1962 -1965) έπαιξε στα έργα «Γαμπροί της ευτυχίας», «Νεόπλουτοι», «Γυναικούλα μας». «Εραστής έρχεται» και «Πέντε λεπτά από την Ομόνοια». Με τον Κώστα Χατζηχρήστοσυνεργάσθηκε το 1965 στην επιθεώρηση «Άλλος για υπουργείο».
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίσθηκε το 1930 στην ταινία του ολλανδού ηθοποιού και σκηνοθέτη Λου Τέλεγκεν «Το Όνειρον του γλύπτου». Εξελίχθηκε σε μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης κατά τη δεκαετία του ‘50, πρωταγωνιστώντας σε ιδιαίτερα δημοφιλείς κωμωδίες, όπως «Το Στραβόξυλο» (1952), «Η ωραία των Αθηνών» (1954), «Η θεία από το Σικάγο» (1957), «Η κυρά μας η μαμή» (1958), «Ο θησαυρός του μακαρίτη» (1959).
Η Γεωργία Βασιλειάδου, που τη θυμόμαστε κυρίως σε ρόλους της καφετζούς, μ'ένα φλυτζάνι στο χέρι, ή της Τσιγγάνας να λέει εκείνη τη χαρακτηριστική φράση «μεγάλη πόρτα θα διαβείς», ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό, και το όνομά της αρκούσε για να προσελκύσει κόσμο στα ταμεία. Οι επιθεωρησιογράφοι έβρισκαν πάντα κάποιο νούμερο να της γράφουν, μέσα από το οποίο η συμπαθής ηθοποιός σατίριζε τον ίδιο τον εαυτό της και κυρίως την «ομορφιά» της, πράγμα που έκανε το κοινό να γελάει με την ψυχή του.
Η σπουδαία κωμικός άφησε την τελευταία της πνοή στις 12 Φεβρουαρίου 1980 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας. Στη διάρκεια της βραχυχρόνιας νοσηλείας της, εκτός από τη χρόνια βρογχίτιδα από την οποία έπασχε, οι γιατροί διέγνωσαν καρδιακή ανεπάρκεια και κακοήθη εξεργασία του παγκρέατος.

Φιλμογραφία

  • Το όνειρον του γλύπτου (1930)
  • Για την αγάπη της (1930)
  • Παπούτσι από τον τόπο σου (1946)
  • Οι Γερμανοί ξανάρχονται... (1948)
  • Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951)
  • Μια νύχτα στον Παράδεισο (1951)
  • Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν (1951)
  • Το στραβόξυλο (1952)
  • Ο φαταούλας (1952)
  • Ο γρουσούζης (1952)
  • Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
  • Η ωραία των Αθηνών (1954)
  • Γκολ στον έρωτα (1954)
  • Πιάσαμε την καλή (1955)
  • Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)
  • Η καφετζού (1956)
  • Το αμαξάκι (1957)
  • Η θεία από το Σικάγο (1957)
  • Η Αθήνα χορεύει ροκ εν ρολ (1957)
  • Η κυρά μας η μαμή (1958)
  • Ο μαγκούφης (1959)
  • Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959)
  • Ο θείος από τον Καναδά (1959)
  • Νταντά με το ζόρι (1959)
  • Μπουμπουλίνα (1959)
  • Αστέρω (1959)
  • Η κυρία δήμαρχος (1960)
  • Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961)
  • Το καρπουζάκι (1962)
  • Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
  • Ο Μιχαλιός του 14ου συντάγματος (1962)
  • Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
  • Έξυπνοι και κορόιδα (1962)
  • Ο Θύμιος στη χώρα του στριπτίζ (1963)
  • Ο ανηψιός μου ο Μανόλης (1963)
  • Εμείς τα μπατιράκια (1963)
  • Αγάπησα και πόνεσα (1963)
  • Ήταν όλοι τους... κορόιδα! (1964)
  • Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
  • Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
  • Ο Μελέτης στην άμεσο δράση (1966)
  • Ησαϊα χόρευε (1966)
  • Δοσατζού: Επιχείρησις γαμπρός (1966)
  • Διπλοπεννιές (1966)
  • Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
  • Η λυγερή (1968)
  • Η Σμυρνιά (1969)
  • Η περιπτερού (1970)
  • Η βαρώνη και ο Προκόπης (1970)
  • Ένα ένα τέσσερα (1977)

Τηλεοπτικές σειρές

  • Το παλιό το κατοστάρι (1974, ΥΕΝΕΔ)
  • Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975, ΕΙΡΤ)

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/55#ixzz3zwGsRxgT

Το ναυάγιο του «Όρια»


515
0
Μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες, που παραμένει ευρέως άγνωστη. Συνέβη το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 1944 κοντά στη νησίδα Πάτροκλος (Γαϊδουρονήσι), που βρίσκεται στον Σαρωνικό απέναντι από τα Λεγρενά.
Βρισκόμαστε στο προτελευταίο έτος του Β'Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ιταλία έχει συνθηκολογήσει (8 Σεπτεμβρίου 1943) και οι Γερμανοί κατέχουν πλέον τα Δωδεκάνησα. Η ιταλική φρουρά έχει παραδοθεί και βρίσκεται υπό καθεστώς αιχμαλωσίας.
Τις απογευματινές ώρες της 11ης Φεβρουαρίου 1944, 4.046 ιταλοί στρατιωτικοί στοιβάχτηκαν στα αμπάρια του νορβηγικού πλοίου «Όρια» (Oria), που είχε επιταχθεί από τις γερμανικές αρχές. Το μόλις 2.127 τόνων πλοίο ήταν φορτηγό και είχε ναυπηγηθεί στην Αγγλία το 1920.
Το «Όρια» αναχώρησε τις πρώτες βραδυνές ώρες από τη Ρόδο με άσχημο καιρό και κατεύθυνση τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του δέχθηκε επίθεση από αγγλικά πλοία και από το ολλανδικό υποβρύχιο «Ντολφάιν», αλλά κατάφερε να ξεφύγει με τη βοήθεια των τριών ελαφρών αντιτορπιλικών που το συνόδευαν.
Τις βραδυνές ώρες της 12ης Φεβρουαρίουτο κατάφορτο με τους ιταλούς πλοίο προσέκρουσε στον βράχο Μεδίνα κοντά στη νησίδα Πάτροκλος (γεωγραφικό πλάτος, 37ο 39'βόρεια, γεωγραφικό μήκος 23ο 59'ανατολικά), σε απόσταση 25 μιλίων ΝΑ του λιμανιού του Πειραιά. Το πλοίο πήρε κλίση και άρχισε να βυθίζεται. Η θάλασσα της περιοχής έγινε ο υγρός τάφος για χιλιάδες Ιταλούς που ήταν στοιβαγμένοι στα αμπάρια του.
Συνολικά, 4.074 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (4.025 Ιταλοί, 44 Γερμανοί και 5 μέλη του πληρώ- ματος). Οι διασωθέντες ανέρχονται σε μόλις 28 (21 Ιταλοί, 6 Γερμανοί και ο Έλληνας μηχανικός του πλοίου). H σχεδόν αύτανδρη βύθιση του «Όρια» δεν οφείλεται μόνο στην κακοκαιρία και τους κακούς χειρισμούς του νορβηγού πλοιάρχου, αλλά κυρίως στον ασφυκτικό εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στ'αμπάρια ενός μικρού και παμπάλαιου σκάφους. Η φήμη που κυκλοφόρησε τότε ότι τορπιλίστηκε από το υποβρύχιο «Παπανικολής» δεν ευσταθεί, αφού εκείνη την ημέρα το θρυλικό υποβρύχιο έπλεε μεταξύ Κρήτης και Λιβάνου.
Και όμως, το πολύνεκρο αυτό ναυάγιο, που ξεπερνά κατά πολύ αυτό του Τιτανικού (1.523 νεκροί), δεν καταγράφηκε πουθενά. Ούτε στα συμβάντα των ελληνικών λιμεναρχείων, ούτε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ούτε στις αθηναϊκές εφημερίδες που δεν ανέφεραν λέξη. Κι ας γέμισαν πτώματα οι παραλίες από τον Xάρακα ως το Λαγονήσι, που θύμιζαν «μαρίδα στο τηγάνι», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό ενός κατοίκου της περιοχής. H ναζιστική λογοκρισία απαγόρευσε την καταγραφή ή τη δημοσίευση οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Τα επόμενα χρόνια πολλοί δύτες εξερεύνησαν το ναυάγιο του «Όρια» και έδωσαν συγκλονιστικές περιγραφές. Τα απομεινάρια του βρίσκονται σε βάθος από 28 έως 42 μέτρα.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/408#ixzz3zwHJlvVx

Γαλάζια Ραψωδία



108
0
Μουσική σύνθεση του Τζορτζ Γκέρσουιν για πιάνο και ορχήστρα, το «σήμα-κατατεθέν» της συνθετικής ιδιοφυΐας του σπουδαίου Αμερικανού δημιουργού, που έφυγε νωρίς από τη ζωή, το 1937, σε ηλικία μόλις 39 ετών. Το εισαγωγικό μέρος με το γκλισάντι του κλαρινέτου είναι τόσο οικείο στο αυτί του μέσου ακροατή, όσο οι τρεις εισαγωγικές νότες τηςΠέμπτης του Μπετόβεν.
Ο  πρωτότυπος τίτλος του έργου στα αγγλικά είναι Rhapsody in Blue. Στα ελληνικά αποδόθηκε εσφαλμένα ως Γαλάζια Ραψωδία, αλλά επικράτησε. Το «blue» του τίτλου παραπέμπει στις λεγόμενες «μπλου νότες» του μπλουζ και της τζαζ (blue notes), που για εκφραστικούς λόγους παρεκκλίνουν από το τονικό ύψος μιας νότας της μείζονος κλίμακας.
Η Γαλάζια Ραψωδία γράφτηκε σε διάστημα τριών εβδομάδων το 1924, κατόπιν παραγγελίας του Πολ Ουάιτμαν, διακεκριμένου μαέστρου τζαζ μπάντας, που του ζήτησε ένα τζαζ κοντσέρτο και ο Γκέρσουιν του παρέδωσε μία ραψωδία, δηλαδή μια μουσική σύνθεση με σχετική δομική και μελωδική ελευθερία. Ο συνθέτης εμπνεύστηκε το έργο μέσα σ'ένα τραίνο στη διαδρομή Νέα Υόρκη - Βοστώνη. «Μέσα από τους θορύβους ενός τραίνου πάντα ακούω μουσική» έλεγε στον βιογράφο του.
Η πρώτη εκτέλεση του έργου δόθηκε από την μπάντα του Πολ Ουάιτμαν στις 12 Φεβρουαρίου 1924 στη Νέα Υόρκη, με καταπληκτική επιτυχία. Αργότερα, ο συνεργάτης του Γκέρσουιν, Φερντ Γκροφέ (1892-1972), το μετέγραψε για  συμφωνική ορχήστρα, όπως είναι σήμερα γνωστό.
Ο Γκέρσουιν στο έργο του συνδυάζει τρία βασικά στοιχεία της βορειοαμερικάνικης μουσικής: τη βασισμένη στο πιάνο λαϊκή παράδοση, τη μουσική για το θέατρο ποικιλιών (βαριετέ) και ό,τι περιλαμβάνεται στην ατμόσφαιρα της αφροαμερικάνικης μουσικής (μπλουζ και τζαζ).
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/741#ixzz3zwHZkQt0


Το Δημοκρατικό Μανιφέστο



300
0
O Αλέξανδρος Παπαναστασίουυπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς των αρχών του 20ου αιώνα και ηγετική φυσιογνωμία της αριστεράς πτέρυγας του δημοκρατικού φιλελεύθερου χώρου. Διατέλεσε υπουργός σε βενιζελικές και βενιζελογενείς κυβερνήσεις και δύο φορές πρωθυπουργός.
Στις 12 Φεβρουαρίουτου 1922 μαζί με 6 ομοϊδεάτες του υπογράφει και δημοσιεύει το «Δημοκρατικό Μανιφέστο», ένα κείμενο στο οποίο καταγγέλλεται η καταστροφική πολιτική των τότε φιλοβασιλικών κυβερνήσεων στο Μικρασιατικό Ζήτημα. «Η Ελλάς είναι δημιούργημα του πνεύματος, των μόχθων και των αγώνων των τέκνων της. Δεν είναι βασιλικόν τιμάριον και δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτόν να θυσιασθεί και το ελάχιστον τμήμα της, χάριν προσωπικών βασιλικών συμφερόντων» τονίζεται στο Μανιφέστο.
Η αντιβενιζελική και φιλοβασιλική κυβέρνηση Γούναρησυλλαμβάνει τον Παπαναστασίου και τον προφυλακίζει με την κατηγορία της «Εξυβρίσεως του Βασιλέως». Τα πνεύματα είναι οξυμένα. Λίγες μέρες αργότερα δολοφονείται ο εκδότης Ανδρέας Καβαφάκης, ο οποίος είχε δημοσιεύσει το Μανιφέστο στην εφημερίδα του «Ελεύθερος Τύπος».
Η δίκη ορίζεται για τις 20 Ιουνίουστο Κακουργιοδικείο Λαμίας. Τρεις μέρες αργότερα (23 Ιουνίου), ο Παπαναστασίου και οι 6 υπογράψαντες το «Δημοκρατικό Μανιφέστο» καταδικάζονται σε τριετή φυλάκιση. Το αντιμοναρχικό κίνημα φουντώνει, παρά την άγρια καταδίωξη που υφίσταται.
Η Μικρασιατική Καταστροφή επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β'απομακρύνεται μετά τις εκλογές του 1923 και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αναλαμβάνει πρωθυπουργός στις αρχές του 1924. Στις 25 Μαρτίουθα κηρύξει την Α'Αβασίλευτη Δημοκρατία, που θα διαρκέσει μόλις 11 χρόνια.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/106#ixzz3zwI0UPt0

Λούλης Λουλάκης


26
1
Χάρτινος ήρωας του Ντίσνεϊ, από τους ελάσσονες αντιπάλους του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Προσπαθεί να ανταγωνιστεί το ίνδαλμά του στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά πάντα τα θαλασσώνει, καθώς οι όντως πρωτοποριακές του ιδέες δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά.
Ο Λούλης Λουλάκης (Jubal Pomp στα αγγλικά) είναι μια ανθρωπόμορφη πάπια, που γεννήθηκε από το πενάκι του σπουδαίου ιταλού κομίστα Ρομάνο Σκάρπα (1927-2005). Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε κόμικ στις 12 Φεβρουαρίουτου 1961 και από τότε παραμένει σταθερά ένας ρολίστας στον κόσμο των ηρώων του Ντίσνεϊ.
Ο ήρωάς μας ζει στη Λιμνούπολη και παλεύει χρόνια να φτάσει στην κορυφή και να ξεπεράσει το επιχειρηματικό του πρότυπο, τον Σκρουτζ Μακ Ντακ. Συνήθως, τα σχέδια του δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά δεν πτοείται. Αισιόδοξος από τη φύση του καθώς είναι, διαγράφει τα παλιά και αρχίζει να καταστρώνει με όρεξη το επόμενο σχέδιό του.
Συχνά συνεταιρίζεται με την καπάτσα Τζένυ Μακ Τζετ (Brigitta Mac Bridge στα αγγλικά), μια ανθρωπόμορφη πάπια κι αυτή, που είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με τον Σκρουτζ και θέλει να του μπει στο μάτι, δείχνοντάς του ότι μπορεί να τον νικήσει στο δικό του γήπεδο.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/742#ixzz3zwIERdZg



Υπέροχης  αυθεντικότητας  παλιά  "βουκολική "φωτογραφεία από  όργωμα  με  το "βοϊδοζεύγαρο "στο  Στενό , γύρω  στα  1935 - 40 .  Στό  αλέτρι ο  Χαρ. Γεροδήμος με  τη  γυναικα του  και  τη  Σοφία  Παλούκη 
Αρχείο  Παν. Γεροδήμου 

Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ
meteo.gr
Σάββατο
13/2
02:00

11°C
96%

5 Μπφ Δ
35 Km/h
Ριπές ανέμου55 Km/h


ΒΡΟΧΗ

08:00

11°C
98%

5 Μπφ Δ
35 Km/h
Ριπές ανέμου55 Km/h


ΒΡΟΧΗ

14:00

13°C
82%

6 Μπφ Δ
45 Km/h
Ριπές ανέμου70 Km/h


ΒΡΟΧΗ

20:00

11°C
97%

6 Μπφ Δ
45 Km/h
Ριπές ανέμου70 Km/h



ΒΡΟΧΗ


ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

"ΣΤΕΡΝΗ  ΜΟΥ  ΓΝΩΣΗ ΝΑ  Σ'ΕΙΧΑ..ΠΡΩΤΑ ...!!! " 


   Με  πίκρα , μελαγχολία  αλλά  και..οργή και  αγανάκτηση φίλοι  μου , παρακολουθώντας  καθημερινά  από..κοντά , τα  τεκταινόμενα  στο  χωριό  μας , βλέπουμε  πως παρά  τα μύρια  όσα , έχουν  γίνει  στο  χωριό  μας απ'τους  "ανεύθυνους "αρμοδιοϋπεύθυνους , που  κατάφεραν , λες  και  το 'χαν καλο..σχεδιάσει , να  απαξιώσουν  το  χωριό  μας , για  ποιους φυσικά  λόγους , δεν  χρειάζεται να  αναφέρουμε όλοι  τους  γνωριζουμε και  δυστυχώς οχρόνος "ξεβράκωσε "όλους  αυτούς  τους  κυριους , οι  λεβέντες  μας , συνεχίζουν  το  ίδιο  ..βιολί .
   Τι  θέλουμε  να  πούμε , τίποτα  περισσότερο  απ'αυτά  που γινονται ή  μάλλον  δεν  γίνονται στο  Λιδωρίκι , κυρίως την  τελευταία  πενταετία , που  υποστήκαμε δύο  ΜΕΓΑΛΕΣ  ΣΥΜΦΟΡΕΣ , ΤΗΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΡΙΣΗ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ..ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ , είδατε  που  έχει  δίκιο  ο Λαός  μας λέγοντας  πως : "ΟΛΑ  ΤΑ  ΚΑΚΑ  ΠΑΝΕ..ΜΑΖΙ ...
  Αν αγαπημένοι  μου  φίλοι , κάνετε  ένα  κόπο και  μπείτε  στο " Lidoriki.com " , απ΄τον  πρώτο  καιρό που  ανέλαβε η  παρούσα Δ.Α και  έδωσε  τα  πρώτα  "δείγματα "γραφής  της , ΑΓΝΟΏΝΤΑΣ  ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ  ΤΑ  ΟΣΑ  ΕΛΕΓΕ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ , και  βλέποντας , πως στον  Πολιτιστικό  τομέα τουλάχιστον , ΑΛΛΑ  ΛΕΓΑΝΕ  ΚΑΙ  ΑΛΛΑ  ΚΑΝΑΝΕ , ΞΟΔΕΎΟΝΤΑΣ  ΤΑ  ΛΙΓΟΣΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ  ΣΤΟ  "ΓΑΜΟ  ΤΟΥ  ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ " , ΓΙΑ  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ..ΧΟΝΤΡΟΚΌΝΤΥΛΑ ΠΟΥ  ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΑΣΚΟΠΑ  ΓΙΑ  ΛΟΓΟΥΣ  ΚΑΘΑΡΑ .."ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ", ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ  ΤΙ  ΕΝΝΟΟΎΜΕ , ΤΟΤΕ  ΓΡΑΦΑΜΕ  ΚΑΙ  ΜΑΤΑΞΑΝΑΓΡΑΦΑΜΕ ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΑΥΤΉ Η..ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ..ΦΑΜΠΡΙΚΑ , ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΑ  ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΆ , ΑΠ'ΤΑ..ΤΖΕΡΤΖΕΛΟΠΑΝΗΓΥΡΑ , ΝΑ  ΣΥΜΜΑΞΈΨΟΥΜΕ  ΤΑ..ΧΑΛΙΑ  ΜΑΣ , ΒΟΥΛΏΝΟΝΤΑΣ  ΚΑΜΙΑ ..ΤΡΥΠΑ .
   Μόνοι τα  λέγαμε τότε ,  φίλοι  μου και  φυσικά  μόνοι  τα  ακούγαμε , με  αποτελεσμα εδώ  και  καιρό , να  έχουν  "στερέψει "τα..τζάμπα  ευρώπουλα , \ΝΑ  ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ  ΦΥΛΛΟ , ΌΛΕΣ  ΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΤΙΚΕΣ  ΕΣΤΙΕΣ  ΤΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ  ΜΑΣ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ..ΘΑΜΜΈΝΕΣ ΚΑΙ  ΜΑΛΙΣΤΑ ...ΜΕ  ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ , ΕΝΩ  ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ  Ο  ΔΉΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΈΝΟΣ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ  ΤΟ.."ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΎ " , ΓΙΑ  ΝΑ  ΚΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ , ΕΝΩ , ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  ΕΙΝΑΙ  ΝΕΚΡΩΜΕΝΑ , ΟΥΤΕ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ ,  ΤΑ  ΣΧΟΛΕΊΑ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ  ΚΑΜΙΑ  ΒΟΗΘΕΙΑ  ΚΑΙ  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ  ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΊ .."ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΟΙ "ΠΟΥ  ΛΕΕΙ  ΚΙ'Ο  ΠΟΙΗΤΗΣ ,  ΔΑΣΚΑΛΟΙ  ΚΑΙ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ  ΤΟ  ΤΙΠΟΤΑ ΒΟΗΘΑΝΕ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ .
   Θα  θέλαμε  να  θυμισουμε στην Δ.Α τις  ωραίες  στιγές , ΠΟΥ  ΑΝΕΞΟΔΑ ΒΓΑΖΑΜΕ  ΔΕΚΑΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ  ΑΠΟΝΈΜΑΜΕ ΠΛΆΚΕΣ  ΚΑΙ..ΠΛΑΚΕΤΕΣ , ΚΑΤΑΝΤΏΝΤΑΣ  ΤΗΣ..ΚΑΠΟΙΕΣ ..ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΗΣ.."ΠΛΑΚΑΣ " , ΚΑΙ  ΕΜΕΙΣ  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΎΣΑΜΕ  ΝΑ  ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ "Τ'ΦΕΚΑΝΕ "ΤΑ ΕΡΜΑ  ΤΑ  ΑΥΡΩΠΟΥΛΑ  ΓΙΑΤΙ  ΘΑ  ΜΑΣ  ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΛΛΆ  ΠΟΙΟΣ  ΕΔΙΝΕ  ΣΗΜΑΣΊΑ , ΕΦΤΑΙΓΕ  ΒΛΕΠΕΙΣ  Ο  ΚΑΨΑΛΗΣ  Ο  ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ , ΜΑΛΙΣΤΑ , Ο  ΟΠΟΊΟΣ  ΟΥΤΕ  ΖΗΤΗΣΕ  ΟΥΤΕ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ  ΖΗΤΗΣΕΙ  "ΡΟΥΣΦΕΤΙ "ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ..ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ..
   Οι  Λιδορικιώτες  όμως , ΑΠΙΑΙΤΟΥΝ  ΝΑ  ΜΠΕΙ  ΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ  ΣΕ  ΚΑΠΟΙΑ  ΤΑΞΗ , ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  "ΕΝΤΑΧΘΟΎΜΕ "ΣΤΗ..ΕΝΝΟΜΗ  ΤΑΞΗ , ΝΑ  ΦΥΓΟΥΝ  ΤΑ  ΓΕΛΑΔΙΑ  ΠΟΥ  ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΑΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΑΝΙΧΉ  ΤΗΣ Δ.Α ΤΟ  ΧΩΡΙΌ  ΜΑΣ , ΝΑ  ΑΠΟΚΤΉΣΟΥΜΕ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ  ΟΙ  ΔΡΌΜΟΙ ΑΠ'ΤΙς  ΓΕΛΑΔΟΣΒΟΥΜΙ ΈΣ  ΚΑΙ ΤΑ  ΠΑΡΑΝΟΜΑ  ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ  ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ,  ΝΑ  ΑΝΟΙΞΟΥΝ : Η  ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ , Η  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΉ  ΣΥΛΛΟΓΉ  ΚΑΙ  ΤΟ  "ΦΑΝΤΑΣΜΑ "ΤΟΥ ΕΥΣΩ..ΦΑΓΟΥ ,  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΙ'ΑΠΟ  ΚΕΙ  ΚΑΙ  ΠΈΡΑ ΑΣ  ΚΑΝΟΥΝ  Ο.ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ,  ΕΊΤΕ ΡΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΕΊΤΕ  ΟΧΙ , ΤΟΥΣ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΕΣ  ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ  ΝΟΙΑΖΕΙ ,  ΑΛΛΑ .."ΤΟ...ΡΊΞΙΜΟ "ΜΕΧΡΙΣ  ΕΔΩ , ΠΡΕΠΕΙ  ΟΙ  ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ  ΚΟΥΜΑΝΤΟ  ΝΑ  ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ..ΚΑΙ  ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ...

             

  ΓΙΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ  ΤΗ  ΔΩΡΙΔΑ  ΚΙ ΟΧΙ  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΙΣΗ....
  Καλό  μεσημέρι να  ειστε  όλοι  καλά 
     Απ'το "Λιδωρίκι "με  αγάπη....Κ.Κ.-
        www.lidoriki.com 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>