Quantcast
Channel: Λιδωρίκι
Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

$
0
0



Καλημέρα  Λιδορικιώτες  ΚΑΛΗ  ΛΥΡΙΑΚΗ  ΝΑ  ΠΕΡΑΣΕΤΕ
Καλημέρα  και  στους  φίλους μας που  είναι  καθημερινά  μαζί  μας..
ΚΥΡΙΑΚΗ   ΣΗΜΕΡΑ  27  ΜΑΡΤΙΟΥ  2016

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ 
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
μ. Χ.
1821

Οι επαναστάτες του Αλέξανδρου Υψηλάντηεισέρχονται στο Βουκουρέστι. «Και εις τα πύλας του Βυζαντίου» του εύχονται οι παριστάμενου στη δοξολογία.
1941

Η Ναυμαχία του Ταινάρου. Αγγλικός στολίσκος καταναυμαχεί και βυθίζει πέντε πλοία της φασιστικής Ιταλίας.
1965

Οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία τέτοια αγορά θα μπορούσε να προκαλέσει τουρκική επίθεση με πρόσχημα την προστασία των Τουρκοκυπρίων.
1970

Αρχίζει η δίκη των μελών της «Δημοκρατικής Άμυνας», οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορούνται για βομβιστικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Ανάμεσά τους, ο Σάκης Καράγιωργας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο στρατηγός Ιορδανίδης.
1999

Το σερβικό αντιεροπορικό πυροβολικό καταρρίπτει ένα αμερικανικό «αόρατο» αεροπλάνου τύπου F-117 στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.
2015

H κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπογράφει την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2703#ixzz445sm8KQv
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 
μ. Χ.
1959

Ιβάν Σαββίδης, ελληνορρώσος επιχειρηματίας και πολιτικός (ΠΑΟΚ).
1963

Κουέντιν Ταραντίνο, αμερικανός σκηνοθέτης. («Παλπ Φίξιον»)
1963

Γιώργος Κατρούγκαλος, έλληνας συνταγματολόγος και πολιτικός.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2703#ixzz445tUgnXr


ΘΑΝΑΤΟΙ
μ. Χ.
1897

Ανδρέας Αναγνωστάκης, διακεκριμένος έλληνας οφθαλμίατρος. (Γεν. 11/8/1826)
1968

Γιούρι Γκαγκάριν, σοβιετικός κοσμοναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. (Γεν. 9/3/1934)
2010

Τσάρλι Βέργος, ελληνοαμερικανός εστιάτορας του Μέμφις, γνωστός ανά τις ΗΠΑ για τα περίφημα παϊδάκια του. (Γεν. 1926)
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2703#ixzz445ti0Qxd

Η ιστορία της Θερινής Ώρας



878
0
Η θερινή ώρα (Day Time Saving ή Summer Time στα αγγλικά) είναι ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον 20ο αιώνα για την καλύτερη αξιοποίηση του ηλιακού φωτός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τη συνακόλουθη εξοικονόμηση ενέργειας. Μετά την πετρελαϊκή κρίση των αρχών της δεκαετίας του ‘70 απόκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα και εφαρμόστηκε και στη χώρα μας. Το μέτρο συνίσταται στην τοποθέτηση των ρολογιών κατά μία ώρα μπροστά συνήθως κατά το διάστημα ανάμεσα στην τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Η πρακτική αυτή προτάθηκε για πρώτη φορά από τον πολυπράγμονα Βενιαμίν Φραγκλίνο (1705-1790), έναν από τους Ιδρυτές - Πατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το 1784, όταν υπηρετούσε ως πρεσβευτής στο Παρίσι, έβλεπε τους Παριζιάνους να ξυπνούν νωρίς για να κάνουν οικονομία στα κεριά και να αξιοποιούν καλύτερα το φως της ημέρας. Η ιδέα τού άρεσε και την πρότεινε στους συμπατριώτες του σε μία επιστολή του. Ήταν άλλωστε συμβατή με το δόγμα του «Το να κοιμάσαι νωρίς και να ξυπνά νωρίς, σε κάνει υγιή, πλούσιο και σοφό».
Η καθιέρωση της θερινής ώρας οφείλεται εν πολλοίς στις προσπάθειες του Νεοζηλανδού εντομολόγου Τζορτζ Βέρνον Χάντσον (1867-1946) και του άγγλου οικοδομικού επιχειρηματία Γουίλιαμ Γουίλετ (1856-1915). Το 1908 η πρόταση του Γουίλετ απορρίφθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά το 1916, μεσούντος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, υιοθετήθηκε από τις εμπόλεμες Γερμανία και Αυστροουγγαρία για να εξοικονομήσουν καύσιμα.
Στην Ελλάδα, η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά δοκιμαστικά το 1932, στο διάστημα από 6 Ιουλίουέως 1η Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο τα ρολόγια τέθηκαν μία ώρα μπροστά. Εγκαταλείφθηκε, όμως, στη συνέχεια, για να επανέλθει το 1952 (1 Ιουλίου - 2 Νοεμβρίου), αλλά να εγκαταλειφθεί εκ νέου, επειδή δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση της Ηλεκτρικής Εταιρείας Αθηνών - Πειραιώς (νυν ΔΕΗ). Η θερινή ώρα ήρθε για να μείνει στις 13 Απριλίου 1975, εν μέσω της Α' Πετρελαϊκής Κρίσης, και από τότε εφαρμόζεται συνεχώς μέχρι σήμερα.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/914#ixzz445tr7wm0


Το πιο πολύνεκρο αεροπορικό

δυστύχημα


204
0
Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας συνέβη στις 27 Μαρτίουτου 1977 στην Τενερίφη της Ισπανίας, όταν δύο γιγαντιαία Μπόινγκ 747 συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 583 άνθρωποι. Η αεροπορική τραγωδία της Τενερίφης, που συντάραξε τον κόσμο, ήταν στην ουσία ένα τροχαίο δυστύχημα.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στη 1:15 μ.μ. της 27ης Μαρτίου 1977, με την έκρηξη μιας βόμβας στο αεροδρόμιο του Γκραν Κανάριας, του μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος των Καναρίων Νήσων, που βρίσκονται στ'ανοιχτά της βορειοδυτικής Αφρικής, ανήκουν στην Ισπανία και αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Την είχαν τοποθετήσει μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης «Ένοπλες Ομάδες των (ιθαγενών) Γουάντσε» (Fuerzas Armadas Guanches) και η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό ενός ατόμου. 
Οι αρχές διέκοψαν αμέσως τη λειτουργία του αεροδρομίου και διοχέτευσαν την εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο «Λος Ροντέος» του γειτονικού νησιού της Τενερίφης. Σύντομα, παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο από τα σταθμευμένα αεροπλάνα, προκαλώντας “πονοκεφάλους” στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μία μεγάλης έκτασης πυκνή ομίχλη κάλυψε κάθε σπιθαμή του αεροδρομίου.
Ανάμεσα στα πολλά παρκαρισμένα αεροπλάνα ήταν και τα δύο μοιραία Μπόινγκ 747. Το ένα ανήκε στην αμερικανική εταιρεία Pan-Am (δεν υπάρχει σήμερα) και εκτελούσε την πτήση 1736 «Λος Άντζελες - Νέα Υόρκη - Γκραν Κανάρια» με 380 επιβάτες και 16μελές πλήρωμα και το άλλο στην ολλανδική KLM. Εκτελούσε την πτήση 4085 «Άμστερνταμ - Γκραν Κανάρια» με 234 επιβάτες και 14μελές πλήρωμα.
Όταν γύρω στις 5 το απόγευμα άνοιξε το αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Τενερίφης άρχισε να δίνει εντολές για τη σταδιακή αναχώρηση των αεροσκαφών. Η ομίχλη, όμως, παρέμεινε πυκνή και η ορατότητα στο διάδρομο αρκετά χαμηλή. Ελλείψει επίγειου ραντάρ, η επικοινωνία μεταξύ πύργου ελέγχου και αεροσκαφών γινόταν δια ασυρμάτου. Μία σειρά παρανοήσεων έφεραν τα δύο Μπόινγκ αντιμέτωπα στο διάδρομο απογείωσης.
Το αεροσκάφος της KLM άρχισε να τροχοδρομεί και να ανεβάζει ταχύτητα, προκειμένου να απογειωθεί. O πιλότος του αεροπλάνου της Pan-Am, που ήταν σταματημένο μέσα στον διάδρομο, προσπάθησε να το μετακινήσει, αλλά ήταν αργά. Τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν με σφοδρότητα κι έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Από το Μπόινγκ της KLM κανείς δεν επέζησε, ενώ από το αμερικανικό αεροσκάφος σκοτώθηκαν 258 από τους επιβαίνοντες, 61 τραυματίστηκαν και μόλις 61 διασώθηκαν. Για πολλές μέρες το πολύνεκρο δυστύχημα της Τενερίφης απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του κόσμου και ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στην αεροπορική κοινότητα για πολλούς μήνες. 
Τις έρευνες για τη διαλεύκανση του δυστυχήματος ανέλαβε η Ισπανική Πολιτική Αεροπορία, με τη συνδρομή Αμερικανών και Ολλανδών εμπειρογνωμόνων. Η πολύμηνη έρευνα έδειξε ότι ο πιλότος του Μπόινγκ της KLM απογειώθηκε χωρίς την έγκριση του πύργου ελέγχου, παρανοώντας τις εντολές του. Στην αρχή οι ολλανδοί εμπειρογνώμονες προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο στον πύργο ελέγχου, αλλά στο τέλος η KLM ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη και αποζημίωσε τους συγγενείς των θυμάτων.
Η αεροπορική τραγωδία της Τενερίφης είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη μιας σειράς μέτρων από τον ICAO για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Τα πιο σημαντικά ήταν η καθιέρωση τυποποιημένης φρασεολογίας μεταξύ πύργου ελέγχου και κυβερνήτη του αεροσκάφους, ώστε να αποφεύγονται οι όποιες παρανοήσεις και η άμβλυνση της παντοκρατορίας του κυβερνήτη στο αεροσκάφος. Τα μέλη του πληρώματος ενθαρρύνονται να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους προς τον κυβερνήτη, όσον αφορά θέματα ασφάλειας της πτήσης και αυτός οφείλει να παίρνει τις όποιες αποφάσεις, αφού λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις των υφισταμένων του.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/757#ixzz445u7RBl3

 

Γιούρι Γκαγκάριν


1934 – 1968

Γιούρι Γκαγκάριν
1303
0
«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του ανθρώπου στο διάστημα. Εκπρόσωπός του, ο Γιούρι Γκαγκάριν (Yuri Gagarin), ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίουτου 1934 σ’ ένα μικρό χωριό, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας. Όταν τελείωσε το σχολείο, το 1950, γράφτηκε σε τεχνική σχολή, με σκοπό να γίνει μεταλλουργός, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου. Ο εκπαιδευτής του διέκρινε το ταλέντο του και τον σύστησε στην Πολεμική Αεροπορία, όπου διακρίθηκε για τις πτητικές του ικανότητες, την πειθαρχία και τη σωματική του δύναμη.
Στα τέλη του 1959 υπέβαλε αίτηση για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης κοσμοναυτών και παρότι διέθετε τη λιγότερη πείρα μεταξύ των δεκάδων συνυποψηφίων του, επιλέχθηκε για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή, στις 12 Απριλίουτου 1961.
Ταξίδεψε με ταχύτητα 27.400 χιλιομέτρων την ώρα κι έφθασε σε ύψος 327 χιλιομέτρων. Η πτήση διήρκεσε 1 ώρα και 48 λεπτά. Αν και ήταν σύντομη, χρειάστηκε πολύ θάρρος. Κανείς δεν ήξερε πραγματικά εάν ο άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει στο διάστημα. Οι πιθανότητες επιβίωσης κατά τους επιστήμονες ήταν μόλις 5%, ενώ η ασφαλής επιστροφή του στη Γη φάνταζε ως ένα μάλλον απίθανο ενδεχόμενο. Ουσιαστικά επρόκειτο για μία αποστολή αυτοκτονίας.
Η πτήση του έδωσε απαντήσεις σε πολλά σημαντικά ερωτήματα. Οι λεπτομερέστατες παρατηρήσεις του απέδειξαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί το ίδιο καλά και στο διάστημα, διαψεύδοντας μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες των επιστημόνων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η βαρύτητα δεν είναι απαραίτητη για την πέψη. Κατά την εκτόξευση και την επιστροφή του, ένιωσε τη βαρύτητα έξι έως οκτώ φορές μεγαλύτερη απ’ ότι στη Γη. Κατάφερε, όμως, να επιβιώσει.
Τραγική ειρωνεία, ο Γιούρι Γκαγκάριν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, στις 27 Μαρτίουτου 1968. Είχε επιλεχθεί να ηγηθεί της σοβιετικής αποστολής στο φεγγάρι, αλλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο διάστημα. Ωστόσο με την ιστορική του πτήση άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του διαστήματος.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/96#ixzz445uO5xE6


Ανδρέας Αναγνωστάκης


1826 – 1897


Ανδρέας Αναγνωστάκης
200
0
Διεθνούς φήμης οφθαλμίατρος και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Υπήρξε από τους θεμελιωτές της οφθαλμολογίας στη χώρα μας.
Ο Ανδρέας Αναγνωστάκης γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1826 στα Αντικύθηρα από γονείς καταγόμενους από τα Σφακιά της Κρήτης. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνώνκαι το 1849 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ. Συνέχισε τις σπουδές του στη Βιέννη, το Βερολίνο και το Παρίσι, όπου ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία. Το 1854 επινόησε στο Λονδίνο ένα νέο τύπο οφθαλμοσκοπίου (Anagnostakis Ophthalmoscope), αρτιότερο από το αρχικό οφθαλμοσκόπιο του Γερμανού γιατρού και φυσικού Χέρμαν φον Χέλμχολτζ (1821-1894). Ήταν μία από τις πιο σημαντικές ιατρικές ανακαλύψεις της εποχής του, που συντέλεσε στη διάδοση της διαγνωστικής μεθόδου.
Το 1854 επέστρεψε στην Αθήνα και διορίστηκε διευθυντής του Οφθαλμιατρείου, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον θάνατό του. Την ίδια χρονιά εξελέγη υφηγητής της οφθαλμολογίας και ωτολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συνέχεια έκτακτος καθηγητής και τέλος τακτικός καθηγητής στις 27 Σεπτεμβρίου 1856. Με πρόταση της Ιατρικής Σχολής ενεκρίθη από το Υπουργείο να διδάσκει εκτός των μαθημάτων της ειδικότητάς του και «οιονδήποτε άλλο μάθημα θέλει της Χειρουργικής».
Όπως αναφέρει ο Τύπος της εποχής, ο Ανδρέας Αναγνωστάκης «Τω 1857 διέπρεψεν εις την εν Βρυξέλλαις παγκόσμιον σύνοδον των οφθαλμιολόγων, τω δε 1862 έλαβεν ωσαύτως ενεργητικώτατον μέρος εις την εν Παρισίοις σύνοδον των οφθαλμιατρών». Διετέλεσε πρόεδρος του Α'και του Β'Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου (1882 και 1885), διευθυντής τηςΙατρικής Εφημερίδος, συντάκτης του περιοδικού Ασκληπιός και συνεργάτης του ιατρικού περιοδικού Annales d’ oculitistique, που εκδιδόταν στις Βρυξέλλες. Το όνομα του φέρει η εγχειρητική μέθοδος θεραπείας του εντροπίου (Εγχείρηση Αναγνωστάκη).
Δημοσίευσε πολλές μελέτες στα ελληνικά και τα γαλλικά. Κυριότερα έργα του είναι:
  • Οφθαλμοσκόπιον Αναγνωστάκη (1854)
  • Essai sur l’exploration de la retine et des milieu de l’oeil sur le vivant au moyen d’un nouvel opthalmoscope (1854)
  • Περί εγχειρήσεως του εντροπίου και της τριχιάσεως (1857)
  • De l’opthalmologie en Grece et en Egypte (1856)
  • Στοιχεία οφθαλμολογίας (1861)
  • Σύμμικτα οφθαλμολογίας (1861)
  • Περί των οφθαλμικών παθών (1871)
  • Τις ο εφευρέτης των μεγενθυντικών φακών (1873)
  • Μελέται περί της οπτικής των αρχαίων (1878)
  • Η υστερεκτομία παρ’ αρχαίοις (1891)
  • Η ιατρική του Αριστοφάνους (1892)
  • Περί ελληνικής καταγωγής των κυρτών φακών (α.χ.)
Κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του καριέρας, που διάρκεσε έως τον θάνατό του, διετέλεσε δύο φορές κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής (1868 και 1873) και μία φορά πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1877.
Υπήρξε γνώστης της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ποίηση. Το 1896 μετέφρασε έμμετρα το θεατρικό έργο Μαρία Στούαρτ του Γερμανού ποιητή Φρίντριχ Σίλερ. Τον Μάιο του 1889 εκλέχθηκε κριτής του «δραματικού αγώνος» (διαγωνισμού θεάτρου) στην Δ'Ζάππεια Ολυμπιάδα, που έγινε στην Αθήνα.
Ο Ανδρέας Αναγνωστάκης πέθανε στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου 1897.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/626#ixzz445uiTvQK


Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ
meteo.gr
Δευτέρα
28/3
03:00

4°C
98%

1 Μπφ B
3 Km/h


ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!


09:00

6°C
75%

1 Μπφ NA
3 Km/h


ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ

15:00

11°C
58%

3 Μπφ Δ
16 Km/h


ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ

21:00

7°C
86%

2 Μπφ ΒΔ
9 Km/h


ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!




ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ..

"ΤΙ  ΑΛΛΟ  ΜΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ  ;; ,,,"

   Θλίψη , πίκρα  και ..απογοήτευση γέμισε  τους  Λιδορικιώτες  η εικόνα του  επίσημου  χωριού  μας , στην προχθεσινή , λαμπρή υποτίθεται "γιορτή για  την  επέτειο  της  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ..πολύ  φοβούμαστε  πως  τα  τελευταία  χρόνια , του  Καλλικράτη δηλαδή , περνάμε  την  εποχή  της απόλυτης  παρακμής  του  χωριού  μας που  κάποτε ..πρωτοστατούσε..
   Δεν  έφτανε  αυτό όμως , αλλά μας  έπεσε  σαν.."κεραυνός "και  η υπόθεση της  σύλληψης  δύο  χωριανών  μας για κατοχή  μικροποσότητας  χασίς , αν  και  για  να  είμαστε  ειλικρινείς , τα  πράγματα  δεν είναι  ακριβώς  έτσι , και  εξηγούμαστε ,  στην  περίπτωση λοιπόν  αυτή , ισχύει η  πάνσοφη  ΄ΛΑΪΚΗ  ΡΗΣΗ  : "Ο  ΚΟΣΜΟΣ  ΤΟ 'ΧΕ  ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΙ'Η,,ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ  ..ΚΡΥΦΌ  ΚΑΜΑΡΙ , μάλιστα  όπως  το  διαβάζετε , και  μάλιστα οι  Λιδορικιώτες  μπορεί  και  να..μπερδεύτηκαν κάπως , γιατί δεν  ανακοινώθηκαν τα  ονόματα των  συλληφθέντων , για  ποιο  λόγο δεν το  καταλαβαίνουμε , και  στην "πιάτσα "έπεσαν περισσότερα των  δύο  ονομάτων ,καταλαβαίνετε  λοιπόν ..θα  έχουμε και συνέχεια ..
   Οι  χωριανοί  μας  λοιπόν , απορούσαν ΠΩΣ  ΤΟΣΟ  ΚΑΙΡΌ ( μιλάμε  για..χρόνια ) Η  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΧΕ  ΚΑΝΕΙ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΚΑΙ  ΌΛΟΙ  "ΒΟΛΕΎΟΝΤΑΝ "ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ..τώρα  όμως τα  πράγματα ..στριμώχνονται και  περιμένει ααπ'την ΑΦΑΝΤΗ  ΤΟΣΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ  ΛΥΣΕΙ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΣΩΡΕΥΜΕΝΑ  ΑΠΟ  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ  ΤΗ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΏΤΙΚΗ  ΖΩΉ ΑΦΟΡΗΤΗ ..
   Πολλά  και  διάφορα  επίσης  ακούγονται , αλλά προσωπικά  πιστεύουμε  πως  με  την  ανάληψη της  ηγεσίας της  αστυνομίας  Φωκίδας απ'το  νέο  Διοικητή , κάτι  θα  πρέπει  να  ..άλλαξε γενικά , προς  τον καλύτερο  βέβαια ,  και  "καταργληθηκαν ή..κταργούντααι  καποιες  περίεργες  ΑΣΥΛΙΕΣ  ΠΟΥ  ΥΠΗΡΧΑΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΑΣ ..
   Πολλά  όμως πρέπει  να  αλλάξουν , αλλά  θα  μπορέσουν να  γίνουν οι  αλλαγές ; Αν  όχι , τότε φοβούμαστε  πως θα  εξακολουθούμε  να  ζούμε ΧΩΡΙΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ , με  τις  όποιες  συνέπιες  ..
   Πάντως οι  Λιδορικιώτες  ΘΑ  ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΝ  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ  ΤΟ  ΙΔΙΟ ..ΒΙΟΛΙ .!!!

    Καλή  σας  Κυριακή , να  περνάτε  καλά ...
  Απ'το "Λιδωρίκι "με  αγάπη....Κ.Κ.-
      www.lidoriki.com 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 7971

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>