Γκιώνα - Κορομπλιές 1700 μ , Οκτώβριος 1960 , Γιώργος Κλώσσας – Πλαστήρας , Ασημάκης Τσιάντας και ..έφιππος ο καθηγητής Αναστασιάδης
Αρχείο Ασημ.Τσιάντα
**************
Καλημέρα Λιδορικιώτες ..
Καλημέρα φίλοι του Λιδορικιού και της εφημερίδας του
ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Ανατολή Ήλιου: 07:11
Δύση Ήλιου: 19:24
Σελήνη 8 ημερών
- Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)
- Ημέρα των Χόμπιτ
- Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου
- NEO!Γιορτάζουν: Φωκάς.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/#ixzz3mS9lvm5s
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
μ. Χ.
1853
Η κήρυξη του Κριμαϊκού Πολέμου (Παλαιό Ημερολόγιο) ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία -η οποία έχει την υποστήριξη της Γαλλίας και της Αγγλίας- και στη Ρωσία, γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από την ελληνική πολιτική ηγεσία και τον βασιλιά Όθωνα, που πιστεύουν στη νίκη των Ρώσων.
1915
Αγγλογαλλικά στρατεύματα της Αντάντ αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την παραίτηση Βενιζέλου, ακυρώνοντας την ουδετερότητα της Ελλάδας στον Α'Παγκόσμιο Πόλεμο.
1964
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέουδηλώνει την πρόθεσή του να ενοποιήσει το ΙΚΑ με άλλα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση των τραπεζοϋπαλλήλων και των εργαζομένων σε δημόσιους φορείς.
1994
Μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια».
2001
Ο Αντώνης Φώτσης υπογράφει στην ομάδα «Μέμφις Γκρίζλις» και γίνεται ο πρώτος έλληνας καλαθοσφαιριστής που θα παίξει στο NBA.
2004
Αντιπαράθεση σημειώνεται στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη και των προκατόχων του Γιάννου Παπαντωνίου και Νίκου Χριστοδουλάκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσιονομική απογραφή, τα οποία παρουσιάζει στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης, εμφανίζονται σημαντικές διαφορές στους δείκτες του δημοσίου χρέους και του δημοσίου ελλείμματος. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν ως αδιαφανή και αναξιόπιστη την απογραφή, υποστηρίζοντας ότι «διεξήχθη εν κρυπτώ και παραβύστω στους θαλάμους της κυβέρνησης».
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2209#ixzz3mSA8B0Ck
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
μ. Χ.
1791
Μάικλ Φαραντέι, άγγλος χημικός και φυσικός. Κύριο πεδίο των ενδιαφερόντων του υπήρξε ο ηλεκτρομαγνητισμός. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας πυκνωτή (Φαράντ). (Θαν. 25/8/1867)
Ιστορικά Ανέκδοτα
1918
Χανς Σολ, μέλος της αντιστασιακής σπουδαστικής οργάνωσης Λευκό Ρόδο, που εκτελέστηκε στη Ναζιστική Γερμανία. (Θαν. 22/2/1943)
1957
Νικ Κέιβ, αυστραλός ρόκερ.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2209#ixzz3mSAQw1Ig
ΘΑΝΑΤΟΙ
μ. Χ.
1703
Βιντσέντσο Βιβιάνι, ιταλός μαθηματικός, μαθητής του Γαλιλαίου. Βασιζόμενος στη μελέτη των ελληνικών μαθηματικών, συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της γεωμετρίας. Συνεργάστηκε με τον φυσικό Εβαντζελίστα Τοριτσέλι στην κατασκευή του βαρομέτρου. (Γεν. 5/4/1622)
1966
Φραντσέσκο Λεντίνι, ο ιταλός με τα τρία πόδια και τα διπλά γεννητικά όργανα. (Γεν. 18/5/1889)
2007
Μαρσέλ Μαρσό, γάλλος μίμος. (Γεν. 22/3/1923)
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2209#ixzz3mSAmqCcI
Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος
1370 – 1408
90
0
Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, σε μια εποχή που η Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια και δοκιμαζόταν από τις εσωτερικές διαμάχες της δυναστείας των Παλαιολόγων, στην οποία ανήκε.
Ο Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1370 και υπήρξε πρωτότοκος γιος του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Δ’ Παλαιολόγου (1348-1385) και της συζύγου του Μαρίας Κυράτζας (1348-1390), κόρης του τσάρου της Βουλγαρίας Ιβάν Αλεξάντρ. Παππούς του ήταν ο επίσης αυτοκράτορας Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος (1332-1391).
Συμβασίλευσε με τον πατέρα του (1376-1379), ο οποίος με τη βοήθεια των Οθωμανών Τούρκων είχε ανατρέψει τον παππού του Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγο. Μετά την παλινόρθωσή του το 1379, ο Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος τύφλωσε μερικώς, τόσο τον γιο του, όσο και τον εγγονό του. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 1385, ο Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος θεώρησε εαυτόν νόμιμο διάδοχο του θρόνου και αντιτάχθηκε στις βλέψεις του θείου του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου.
Στις 14 Απριλίου 1390 ανέτρεψε τον παππού του Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγο, με τη βοήθεια των Γενουατών και του Οθωμανού Σουλτάνου. Ο Βαγιαζήτ Α’ (1354-1403) επιθυμούσε την ανατροπή του αυτοκράτορα, που έτρεφε αντιτουρκικά και φιλοβενετικά αισθήματα. Είχε προηγηθεί ταξίδι του Ιωάννη Ζ’ στη Γένουα το 1389 προς αναζήτηση πολιτικής υποστήριξης έναντι του θείου του, Μανουήλ. Ο Ιωάννης Ζ’ παρέμεινε στον θρόνο για λίγους μήνες έως τις 17 Σεπτεμβρίου 1390, οπότε ανατράπηκε με πρωτοβουλία του θείου το Μανουήλ Β’. Ο πατέρας του Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος ανακηρύχθηκε για τρίτη φορά αυτοκράτορας.
Αμέσως μετά την αποκατάσταση του Ιωάννη Ε’ στον θρόνο του Βυζαντίου, ο Ιωάννης Ζ’ και ο Μανουήλ Β’ κλήθηκαν από τον Βαγιαζήτ, βάσει των όρων υποτέλειας που είχε συμφωνήσει ο Ιωάννης Ε’ να συμμετάσχουν στην επόμενη στρατιωτική εκστρατεία των Τούρκων, κατά της Φιλαδέλφειας, η οποία μέχρι εκείνη την ώρα ήταν σε Βυζαντινά χέρια. Ενώ βρίσκονταν στη Μικρά Ασία τους αναγγέλθηκε η είδηση για τον θάνατο του Ιωάννη Ε’ (16 Φεβρουαρίου 1391). Οι δυο τους συμφώνησαν να στεφθεί αυτοκράτορας ο Μανουήλ Β’ και ο Ιωάννης Ζ’ να ανακηρυχθεί διάδοχός του, αφού ο Μανουήλ ήταν ακόμη ανύπαντρος.
Ο Βαγιαζήτ επιθυμούσε την αποκατάσταση του Ιωάννη Ζ’ στον θρόνο του Βυζαντίου και δεν δίστασε να αποκλείσει και να πολιορκήσει την Κωνσταντινούπολη. Ο κλοιός γύρω από την πόλη έγινε ασφυκτικότερος μετά την αποτυχημένη Σταυροφορία του 1396, που τερματίστηκε με τη συντριπτική νίκη του σουλτάνου στη μάχη της Νικόπολης το ίδιο έτος. Το 1399 εισήλθε πανηγυρικά ο Ιωάννης Ζ’ στην Πόλη, χωρίς όμως να επιτρέψει την παράδοσή της στους Οθωμανούς. Ο ίδιος τέθηκε επικεφαλής της άμυνας ως αντιβασιλιάς, ενώ ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β’ περιόδευσε στη Δύση, με σκοπό να συγκεντρώσει πολύτιμη βοήθεια. Όλοι περίμεναν το θαύμα, το οποίο ήρθε με τη μορφή του Ταμερλάνου. Το 1402 ο Βαγιαζήτ έλυσε την πολιορκία για να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Ορδή του Μογγόλου ηγέτη. Υπέστη συντριβή στη μάχη της Άγκυρας (20 Ιουλίου 1402) και συνελήφθη αιχμάλωτος.
Τον επόμενο χρόνο ο Ιωάννης Ζ’, εκμεταλλευόμενος τις εσωτερικές διαμάχες των Οθωμανών, υπογράφει συνθήκη μαζί τους και η Θεσσαλονίκη περιέρχεται και πάλι στο Βυζάντιο (3 Ιουνίου 1403). Έχοντας αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με τον αυτοκράτορα και θείο του Μανουήλ Κομνηνό εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνει τη διοίκηση της περιοχής ως «Δεσπότης της Θεσσαλονίκης» και «Βασιλεύς πάσης Θεσσαλίας».
Το 1399 νυμφεύτηκε τη γενουατικής καταγωγής Ευγενία Γκατιλούζιο, πρωτότοκο κόρη του Λόρδου της Λέσβου Φραντσέσκο Β’ Γκατιλούζιο, η οποία μετονομάστηκε σε Ειρήνη. Μαζί απέκτησαν τον Ανδρόνικο Ε’ Παλαιολόγο, ο οποίος συμβασίλευσε με τον πατέρα του από το 1403 έως το 1407, οπότε πέθανε σε ηλικία επτά ετών.
Ο Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος πέθανε στις 22 Σεπτεμβρίου 1408, σε ηλικία 38 ετών.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/534#ixzz3mSB8eHdQ
Ονομάζομαι Κώστας Στεργίου
Ο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα με τα παιδιά του
558
0
Ποίημα του Μίκη Θεοδωράκη, που έγραψε στις 22 Σεπτεμβρίου 1969 στο χωριό Ζάτουνα της ορεινής Αρκαδίας, όπου βρισκόταν εξόριστος μαζί με την οικογένειά του από τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Ανήκει στην ποιητική ενότητα Αρκαδία Χ.
Την ημέρα εκείνη ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης δέχτηκε την επίσκεψη του Κώστα Στεργίου, ενός σκληροτράχηλου υπομοίραρχου της Χωροφυλακής, που μαζί με τους άνδρες του ερεύνησε εξονυχιστικά το σπίτι, όπου διέμενε, με αφορμή την αναχώρηση της οικογένειάς του για την Αθήνα. Κλεισμένος στην κουζίνα του σπιτιού, ο Θεοδωράκης, οργισμένος για τα πάνδεινα που τραβούσε η οικογένειά του εκείνη την στιγμή στο διπλανό δωμάτιο, έγραψε σε μια χαρτοπετσέτα το ποίημα αυτό για να εξευτελίσει τον Στεργίου, αφού προς στιγμήν πέρασε από το μυαλό του η ιδέα να τον σκοτώσει. Αλλά προτίμησε, όπως έγραψε αργότερα, «Να σκοτώσω την τιμή του, την υπόληψή του. Να περνά αύριο στο δρόμο και να τον φτύνουν. Να μείνει το όνομά του πλάι στου Εφιάλτη».
Ο Θεοδωράκης έντυσε με μουσική το ποίημα και το παρουσίασε για πρώτη φορά σε συναυλία στο Μενίδι στις αρχές του 1975, λίγους μήνες μετά την πτώση της δικτατορίας. Το τραγούδι παραμένει αδισκογράφητο, με δική του απόφαση. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η προτροπή του πατέρα του, που όπως λέγεται είδε τον Κώστα Στεργίου να είναι ανάμεσα στους θεατές μιας συναυλίας του Μίκη στην Ελευσίνα το 1975 και να φεύγει συντετριμμένος, μόλις άκουσε το τραγούδι με το όνομά του.
Ονομάζομαι Κώστας Στεργίου
Ονομάζομαι Κώστας Στεργίουπροέρχομαι από τους Βησιγότθους,
Οστρογότθους, Μαυρογότθους.
Κατοικώ σε σπήλαια
λαξεύω ρόπαλα
πίνω νερό σε κρανία.
Επάγγελμά μου ο θάνατος.
Όμως προσωρινώς υπηρετώ
το μεγάλο Δράκο
που με έχει αποσπάσει στην Αρκαδία.
Πάνω απ’ το δέρμα μου
φορώ στολή
στους ώμους έχω αστέρια,
κρύβω το ρόπαλο επιμελώς
μέσα στη χλαίνη.
Ονομάζομαι Κώστας Στεργίου
προέρχομαι από τους Μαμελούκους
Μαυρολούκους, Σουσουλούκους
είμαι διασταύρωση Νεάντερνταλ και λύκου.
Όμως σήμερα, προσωρινώς,
κυκλοφορώ με τζιπ,
τρομοκρατώ παιδιά και γυναίκες.
Έχω ειδικότητα στο ψάξιμο
ψάχνω ψυχές παιδιών
και σταλάζω το φόβο
επιβάλλω το Νόμο
το Νόμο του μεγάλου Δράκου
που μ’ έχει αποσπάσει προσωρινώς
στην Αρκαδία.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/anthology/122#ixzz3mSBWjxTj
Θρηνωδία για τα θύματα της Χιροσίμα
50
0
Μουσική σύνθεση για 52 έγχορδα του πολωνού συνθέτη Κζίστοφ Πεντερέτσκι, κλασικό δείγμα της μεταπολεμικής μουσικής πρωτοπορίας.
Γράφτηκε το 1960 από τον νεαρό Πεντερέτσκι (γεν. 1933) και συμμετείχε στον διαγωνισμό σύνθεσης Γκρέγκορζ Φίτελμπεργκστο Κατοβίτσε, όπου απέσπασε το τρίτο βραβείο. Πολύ γρήγορα συγκέντρωσε την προσοχή των ειδικών, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια και εκτόξευσε τη φήμη του Πεντερέτσκι, ο οποίος παραμένει και στις μέρες μας ένας από τους σπουδαιότερους ζώντες συνθέτες.
Ο πρώτος τίτλος του έργου ήταν 8 λεπτά και 37 δευτερόλεπτακαι παρέπεμπε σε ένα ανάλογο έργο του πρωτοποριακού αμερικανού συνθέτη Τζον Κέιτζ (1912-1992). Κάτω από το συναισθηματικό βάρος της πρώτης ακρόασης του έργου του, ο Πεντερέτσκι αποφάσισε να το αφιερώσει στα θύματα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945), αλλάζοντας τον τίτλο του σε Θρηνωδία για τα θύματα της Χιροσίμα («Tren Ofiarom Hiroszimy» ο τίτλος του στα πολωνικά).
Το έργο πρωτοακούστηκε στις 31 Μαΐου 1961 από τα ερτζιανά του ραδιοφωνικού σταθμού της Βαρσοβίας και για πρώτη φορά ενώπιον κοινού στις 22 Σεπτεμβρίου 1961 στη Βαρσοβία.
- Η ροκ μπάντα των Manic Street Preachersχρησιμοποίησε ένα τμήμα της Θρηνωδίαςως εισαγωγή σε μία από τις εκδοχές του τραγουδιού You Love Us (1991).
- Η σύνθεση του Πεντερέτσκι ακούγεται στις ταινίες Λάμψητου Στάνλεϊ Κιούμπρικ (1980) και Τα Παιδιά των Ανθρώπωντου Αλφόνσο Κουαρόν (2006).
- Το 2009 ο γάλλος μουσικός και ντι-τζέι SebastiΑn παρουσίασε τη δική του εκδοχή με τίτλο Threnody.
Ντιν Ριντ
1938 – 1986
107
0
Διεθνούς εμβέλειας ροκ σταρ, ηθοποιός και αγωνιστής της ειρήνης. Παντελώς άγνωστος στην πατρίδα του, τις ΗΠΑ, αλλά ιδιαίτερα δημοφιλής στη Νότιο Αμερική και τις χώρες του σοβιετικού συνασπισμού. Συνδύασε το πρώιμο ροκ εν ρολ, την κάντρι, την ποπ μπαλάντα και το τραγούδι διαμαρτυρίας σε ένα μουσικό μείγμα που του χάρισε το προσωνύμιο «Κόκκινος Έλβις».
Γιος ενός δάσκαλου και μιας νοικοκυράς, ο Ντιν Ριντ (Dean Reed) γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1938 στο Λέικγουντ του Κολοράντο. Έπειτα από δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, εγκατέλειψε τις σπουδές του το 1958 για να ασχοληθεί με τη μουσική. Μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Once Again» για την Imperial Records. Πέρασε απαρατήρητο και η εταιρεία δεν προχώρησε σε συνεργασία μαζί του.
Στη συνέχεια υπέγραψε στην Capitol Records, η οποία προσπάθησε να τον λανσάρει ως νεανικό είδωλο. Ηχογράφησε κάποια τραγούδια, τα οποία είχαν μικρή απήχηση («I Kissed a Queen», «The Search», «Whirly Twitly»). Η μεγάλη επιτυχία για τον Ριντ ήλθε με το τραγούδι «Our Summer Romance», όχι στην πατρίδα του, αλλά στη Νότια Αμερική.
Αποφάσισε να κάνει μία περιοδεία στην περιοχή (Χιλή, Αργεντινή, Περού) κι εκεί αντιλήφθηκε το πόσο δημοφιλής ήταν. Προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε ότι πωλούσε περισσότερους δίσκους από τον Έλβις Πρίσλεϊ. Εγκαταστάθηκε στο Μπουένος Άιρες, όπου ηχογράφησε πολλούς δίσκους και απόκτησε τη δική του εκπομπή στην αργεντίνικη τηλεόραση.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νότια Αμερική μυήθηκε στον Μαρξισμό και άρχισε να μιλά για τη φτώχεια και την καταπίεση. Συμμετείχε σε αντιαμερικανικές διαδηλώσεις κι έδινε δωρεάν συναυλίες σε φτωχογειτονιές και φυλακές. Ο Mr Simpatia (ένα άλλο προσωνύμιό του) προκαλούσε με την πολιτική του δράση τις αργεντίνικες αρχές, οι οποίες φρόντισαν να το απελάσουν το 1966.
Ο Ριντ εγκαταστάθηκε στη Ρώμη και ξεκίνησε κινηματογραφική καριέρα στην ακμάζουσα βιομηχανία των «σπαγγέτι-γουέστερν». Πιο γνωστή ταινία του το «Αντιός Σαμπάτα» (1971), με συμπρωταγωνιστή τον Γιουλ Μπρίνερ. Δεν ξέχασε τη μουσική και συνέχισε να γράφει τραγούδια και να δίνει συναυλίες, κυρίως στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σύντομα, η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη στις χώρες αυτές, βοηθούσης και της αντιαμερικανικής του στάσης.
Το 1973 αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Ανατολικό Βερολίνο μετά το διαζύγιο του με τη γυναίκα του Πάτι Χομπς, από την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Ξεκίνησε μια νέα ζωή με τη δεύτερη σύζυγό του Βίμπκε, με την οποία απέκτησε ένα παιδί και συνέχισε να γράφει μουσική, να δίνει συναυλίες και να παίζει σε ταινίες.
Παρά τις αριστερές του ιδέες, δεν εντάχθηκε ποτέ στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ανατολικής Γερμανίας (Κομμουνιστικό). Ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του μαρξιστή και όχι κομμουνιστή. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα του, δεν αποποιήθηκε την αμερικανική υπηκοότητα, ενώ δεν ξέχασε τις υποχρεώσεις του στην Εφορία, υποβάλλοντας κάθε χρόνο φορολογική δήλωση.
Το 1986 εξόργισε πολλούς Αμερικανούς, όταν σε μια συνέντευξή του στη δημοφιλή εκπομπή του CBS «60 λεπτά» υπερασπίστηκε την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνουκαι τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν. Δέχθηκε χιλιάδες επικριτικά γράμματα, που τον χαρακτήριζαν «προδότη» και «ατάλαντο καλλιτέχνη».
Έξι εβδομάδες μετά τη συνέντευξή του στο CBS, στις 13 Ιουνίου 1986, o Ντιν Ριντ βρέθηκε νεκρός στις όχθες μιας λίμνης κοντά στο Ανατολικό Βερολίνο. Η επίσημη αιτιολογία του θανάτου του ήταν πνιγμός, η τρίτη σύζυγός Ρενάτε Μπλούμε μίλησε για αυτοκτονία, ενώ η οικογένειά του στις ΗΠΑ δεν απέκλεισε την περίπτωση δολοφονίας του από την KGB, επειδή σκόπευε να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Η εκδοχή της αυτοκτονίας αναδεικνύεται στη βιογραφία του Ριντ Rock 'n' Roll Radical: The Life and Mysterious Death of Dean Reed, που εκδόθηκε το 2005. Ο συγγραφέας της Τσακ Λαζέφσκι ανακάλυψε στα αρχεία της διαβόητης Στάζι ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Ριντ, που αναφέρεται σε επικείμενη αυτοκτονία του και ζητά συγγνώμη από τον ηγέτη της χώρας, Έριχ Χόνεκερ, για την πράξη του. Προφανώς, οι αρχές το απέκρυψαν και προσανατολίστηκαν στην εκδοχή του πνιγμού, για να μην τσαλακώσουν την εικόνα της σοσιαλιστικής Ανατολικής Γερμανίας.
Η προσωπικότητα του Ντιν Ριντ έχει απασχολήσει και τους ανθρώπους του κινηματογράφου. Έχουν γυρισθεί τρία ντοκιμαντέρ: American Rebel: The Dean Reed Story (1985) του Γουίλ Ρόμπερτς, Dean Reed Glamour and Protest (1993) του Πέτερ Γκέρινγκ και Der Rote Elvis (2007) του Λέοπολντ Γκριν. Ο Τομ Χανκς εξαγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου του Ρέτζι Νάντελσον Comrade Rockstarκαι ενδέχεται να υποδυθεί ο ίδιος τον Ντιν στη μεγάλη οθόνη. Το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, στο οποίο φοίτησε για δύο χρόνια, έχει θεσπίσει στη μνήμη του βραβείο δοκιμίου για την ειρήνη.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/286#ixzz3mSCQfqZP
Κορομπλιές υψομ.1700 μ , Οκτώβριος 1960 , Γ.Κλώσσας – Πλαστήρας , Ασημ.Τσιάντας και έφιππος ο Γ.Φωτόπουλος
Αρχείο Ασημ.Τσιάντα
Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ
Τετάρτη
23/9
03:00
16°C
98%
1 Μπφ ΒΔ
3 Km/h
ΒΡΟΧΗ
09:00
17°C
83%
2 Μπφ ΒΔ
9 Km/h
ΒΡΟΧΗ
15:00
24°C
58%
2 Μπφ N
9 Km/h
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
21:00
19°C
85%
1 Μπφ Α
3 Km/h
ΒΡΟΧΗ
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
“ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ..” ΤΡΑΒΑΕΙ “…
Διαβάσαμε σήμερα φίλοι μου πως αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Ν.Δ , κάτι πολύ σωστό γιατί η Φιλελεύθερη παράταξη , δυστυχώς υπέστη δύο απανωτές ήττες και φυσικά δεν βρίσκεται στα καλύτερά της ..
Υπάρχει όμως ένα..ερώτημα , με το να αλλάξει ο Πρόεδρος , είντάξει και η κατάσταση ; Μήπως θα έπρεπε πρώτα να “ ξεκαθαρίσει “ η κατάσταση στις περιφέρειες , τοπικές , νομαρχιακές κλπ , που δεν είναι καθόλου..καλή , να “ συνταξιοδοτηθούν “ οι διάφοροι “ μονιμοποιημένοι “ με το..έτσι θέλω , κουμανταδόροι , που κατά κανόνα είναι η αιτία που οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι γύρισαν τις πλάτες και..λάκισαν ;
Έχετε μήπως “ γραδάρει “ τους εκπροσώπους σας στην περιφέρεια ; Μήπως η παρουσία κάποιων αντί για καλό κάνουν κακό ; Ο ΣΥΡΙΖΑ , όπως είδατε κατάφερε σχεδόν..ανώδυνα να “ ξεφορτωθεί “ τα..βαρίδια , μήπως θα πρέπει να κάνετε και σεις το ίδιο ;
Υπάρχουν άνθρωποι με ήθος , γνώσεις και αρχές , που όμως δεν μπορούν να πλησιάσουν γιατί οι..¨” καρέκλες “ είναι..πιασμένες …
Για εξετάσετε κι’ αυτή την άποψη ……
Καλό σας μεσημέρι
Απ’ το “ Λιδωρίκι “ με αγάπη ….Κ.Κ.-
www.lidoriki.com